26 Shkurt 2020

Kroacia vendi më i dëshiruara i turistëve evropianë

Zagreb, 10 mars - Rreth 80 për qind e evropianëve pushimet e ardhshme vjetore do t`i kalojnë në shtetet e tyre.

Kroacia është në mesin e destinimeve më të dëshiruara jashtë Bashkimit Evropian, ku do të udhëtonin turistët e vendeve tjera, tregojnë rezultatet e Evrobarometrit.

Hulumtimi është zbatuar në 27 shtete anëtare të BE-së, por edhe në Kroaci, Norvegji, Islandë, Turqi dhe Maqedoni.

Janë intervistuar 30.000 qytetarë të moshës mbi 15 vjeçe, ndërsa Kroacia gjendet në mesin e tri destinimeve më të dëshiruara në shtatë shtete.

Vendet më të popullarizuara për pushim janë Spanja, Franca dhe Italia, ndërsa në to do të shkojnë 57 për qind e qytetarëve të BE-së.

Gjysma e të anketuarve konsiderojnë se do të kenë mjete të mjaftueshme për financimin e pushimit vjetor, ndërsa 10 për qind kanë probleme financiare, që do të ndikojnë mbi planet e tyre.

Rezultatet e Evrobarometrit janë inkurajuese për turizmin gjatë këtij viti.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 shkurt 2020 - Qytetarët e komunës së Rahovecit do të takojnë përfaqësuesit e Institucionit të Avokatit të Popullit. (Kati i parë i objektit të ri të administratës komunale të Rahovecit, në zyrën për të Drejtat e Njeriut, ora 9:00)

- Konstituohet Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike. (Ndërtesa e Kuvendit N 302, ora 10:00)

- Fakulteti i Mjekësisë, Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës dhe Klinika e Kirurgjisë Torakale organizojnë mban mbledhje komemorative me rastin e vdekjes së prof.dr. Safet Beqiri. (Dekanati i Fakultetit të Mjekësis, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Komisionit parlamentar për Buxhet dhe Transfere. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Bibloteka Kombëtare e Kosovës dhe Shoqata e të Burgosurve Politik organizojnë hapjen e ekspozitës "Kujtesa e Kosovës, portrete të Adem Demaqit në pikturë dhe fotografi". (Bibloteka Kombëtare, ora 11:00)

- Në një pritje e cila do të organizohet në rezidencën e Francës, ambasadorja e Francës, Marie-Christine Butel do të ketë nderin të dekorojë zonjën Arta Dobroshi me urdhërin "Kalorëse e Arteve dhe Letrave". (Rezidenca e Francës, ora 18:00)

- Më rastin e 22 vjetorit të Betejës së Parë në Likoshan - Qirez, mbahet ceremonia e hapjes së ekspozitës të studentëve të Fakultetit të Arteve, kushtuar heronjve të parë të UÇK-së Beqir e Rexhep Rexhepi. (Muzeu Kombëtar të Kosovës, ora 19:00)

- Edona Reshitaj do të prezantojë koncert - recitalin “Zonjat e Kanges”. (Teatri Kombetar i Kosoves, ora 20:00)