09 Gusht 2022

CNN rekomandon Shqipërinë për turistët amerikanë

New York, 13 prill - Për turistët amerikanë që duan të kalojnë pushimet në Europë por kanë frikë nga infektimi me Covid, CNN rekomandon Shqipërinë si alternativën më të mirë.

Në shkrim të medias prestigjoze amerikane, Shqipëria renditet mes vendeve të sigurta për turizëm, teksa pandemia e koronavirusit ende nuk ka përfunduar.

Sipas CNN, ka tre javë që Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në Shtetet e Bashkuara nuk ka ndryshuar listën e vendeve të nivelit 4, ndër më të lartët për rrezikshmërinë nga Covid.

Në këtë listë bëjnë pjesë shumica e vendeve të Bashkimit Europian, si Greqia, Italia, Spanja, Franca e Gjermania, të konsideruara si destinacionet më kryesore për turistët amerikanë. Në të njejtën listë është edhe Britania e Madhe.

Mes zonave të sigurta ndaj Covid-19 në vendin tonë, renditet Ballkani Perëndimor, krahas Shqipërisë edhe Kosova e Bosnje Hercegovina.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)