02 Prill 2020

Tregtia globale do të rritet më ngadalë në vitin 2019

Gjenevë, 3 prill - Organizata Botërore e Tregtisë (OBT) ka ulur parashikimet për rritjen e tregtisë globale këtë vit në 2.6 për qind nga 3.7 për qind.

Drejtori i Përgjithshëm i OBT-së Roberto Azevedo tha se pasiguria është faktori kryesor për rënien masive.

Sipas analizave të OBT-së, ky parashikim pasqyron uljen e parashikimeve të PBB-ve në Amerikën e Veriut, Europë dhe Azi.

Në njoftimin e uljes së parashikimit, OBT-ja tha gjithashtu se tregtia globale e vitit të kaluar u rrit vetëm 3%. Kjo shifër është ulur ndjeshëm nga vlerësimi prej 3.7% në shtator. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 Prill 2020

- Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, pret në takim kryetarin e AAK-së, Ramush Haradinaj, për t’u konsultuar lidhur me formimin e Qeverisë së re, ose shkuarjen në zgjedhje. (Zyra e Presidentit, ora 10:00) 

- Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, pret në takim kryetarin e Listës Serbe, Goran Rakiq. (Zyra e Presidentit, ora 10:30) 

- Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, pret në takim kryetarin e Nismës, Fatmir Limaj. (Zyra e Presidentit, ora 11:00) 

- Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, pret në takim përfaqësuesit e Grupit Parlamentar 6 Plus. (Zyra e Presidentit, ora 11:30)