29 Maj 2020

Terminalet doganore privojnë arkën shtetërore me rreth 30 milionë euro

Prishtinë, 13 maj - Lëvizja Vetëvendosje ka bërë të ditur se janë përafërsisht 155 mijë kamionë që hyjnë në Kosovë për çdo vit për shkak se ne kemi deficit të jashtëzakonshëm tregtar që është përafërsisht 40% të GDP-s.

Këta kamionë sipas LVV-së kanë një kosto të madhe për shkak se shkojnë në terminale doganore në pronësi private, me çmime të larta, dhe që njëkohësisht këto terminale private përveçse kanë tarifa të larta për kamionët e kompanive të ndryshme gjithashtu e privojnë arkën tonë shtetërore nga një shumë e konsiderueshme e të hyrave.

Diku 37 milionë euro i kanë të hyra 10 terminalet doganore në pronësi private. Le t’ia fillojmë me këtë terminal doganor këtu në Prishtinë, që është edhe pak a shumë gjeografikisht në mes të Kosovës, për të vazhduar pastaj me atë në Mitrovicë dhe Vërmicë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 Maj 2020

- Mbahet mbledhja e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal të Prizrenit, e thirrur nga kryesuesi i Kuvendit. (Salla e shtëpisë së kulturës "Xhemajli Berisha", ora 10:00)

- Mbahet mbledhje e Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike, shqyrëtohet  raporti vjetor i përformancës se Zyrës Kombëtare të Auditimit për vitin 2019. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e pestë e rregullt e Kuvendit Komunal të Rahovecit për vitin 2020, në të cilën do të bëhët shqyrtimi i propozim vendimit për bartjen e tejkalimit të të hyrave vetanake nga viti 2019.  (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal, në objektin e ri të komunës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e radhës e Këshillit Gjyqësor të Kosovës. (Objekti i KGjK-së, ora 14:00)