08 Korrik 2020

ShBA, rritja e tarifave tregtare shton papunësinë

Washington, 13 shkurt - Sipas një studimi të fundit, të gjitha shtetet e ShBA-së, plus distriktin e Kolumbisë, do të përballen me humbje të vendeve të punës, si pasojë e shtimit të tarifave të reja nga qeveria federale ndaj mallrave të importuara nga partnerët tregtarë të Shteteve të Bashkuara si dhe do të ndikohen edhe marrëdhëniet me këto vende.

Studimi, nga një grup që mbron tregtinë e lirë argumenton se rrjeti i përgjithshëm i punësimit ka rënë në mbarë ShBA-në dhe numri i përgjithshëm mund të arrijë në 944 mijë, mes të cilëve Kalifonia pritet të ketë humbjen më të madhe me 113 mijë vende pune.

Pas Kalifornisë humbje të lartë do të kenë edhe Teksasi, Florida, Nju Jorku dhe Ilinoisi.

Studimi i bazoi përfundimet tek ndikimi i të gjitha tarifave e kuotave që ishin në zbatim ose u shpallën nga 1 nëntori.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 Korrik 2020

 - Komisioni për Buxhet dhe Transfere shqyrton në parim Projektligjin  për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi Ndarjet Buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendi, salla C301, ora 10:00)

- Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, me bashkëpunëtorë, do të vizitojë Zonën Ekonomike në Qylagë të Lipjanit. (Fshati Qylagë në Lipjan, ora 10:00)

- Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit në mes të Ministrisë së Drejtësisë, Rrjetit të Grave të Kosovës, Shoqatës “Rrjeti i Shitësve me Pakicë”, i cili qëllim kryesor ka krijimin e lehtësirave në punësim, të personave të strehuar në strehimoret e dhunës në familje dhe të mbijetuarat/it e dhunës seksuale gjatë luftës. (Hapësirat e Ministrisë së Drejtësisë, kati i 9-të, salla 914, ora 11:00)

- Kryeministri Avdullah Hoti merr pjesë në takimin e Komitetit për koordinimin dhe vlerësimin e situatës emergjente me korona virus. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 18:00)

- Komuna mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Çifllak, Polluzhë dhe Dobidol për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët ”Rilindja”në fshatin Çifllak, ora 19:00)

- Komuna mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Kramovik, Guri i Kuq dhe Mrasor për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “Mustafë Ibishi” në fshatin Kramovik, ora 20:00)