06 Prill 2020

PPJD dhe BMA behën më konkurruese për tregjet ndërkombëtare

Prishtinë, 19 dhjetor - Shoqata e përpunuesve dhe eksportuesve te Produkteve Pyjore Jo-drusore (PPJD) dhe Bimëve Mjekësore dhe Aromatike (BMA) - Organika ka organizuar ceremonin për shpërndarjen e certifikatave të Organike për 25 kompani kosovare që merren me grumbullimin, kultivimin dhe përpunimin e PPJD-ve dhe BMA-ve.

Ceremonia u organizua nga Shoqata ORGANIKA, që prej disa vitesh ka vënë në zbatim aktivitetin për promovimin e certifikimit organik të këtyre kompanive vendore.

Certifikata organike, që është lëshuar  nga trupa certifikuese Albinspekt, është dëshmi e plotësimit te standardeve  te cilësisë së produkteve dhe rrit besueshmërinë e blerësve dhe konsumatorëve.

“Certifikata organike është në një mjet të fuqishëm të marketingut, siguron blerësit se produkti i përmbahet standardeve të larta te cilësisë , dhe ia rritur  vlerën e produktit” thotë Faton Nagavci, Drejtori Ekzekutiv i shoqatës ORGANIKA, teksa flet për rëndësinë e këtij certifikimi.
 
Aktiviteti për promovimin e certifikimit organik të kompanive në sektorin e produkteve pyjore jodrusore dhe bimëve aromatike e mjekësore implementohet nga Shoqata ORGANIKA, me mbështetje nga projekti Promovimi i Punësimit në Sektorin Privat (PPSE), që financohet nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim .

Shoqata ORGANIKA u themelua në vitin 2013 nga operatorë në sektorin e produkteve pyjore jo-drusore dhe bimëve aromatike dhe mjekësore. Qëllimi i shoqatës është të përmirësojë bashkëpunimin ndërmjet palëve të interesit në këtë sektor dhe ta zhvillojë sektorin, duke promovuar produktet e Kosovës në tregje të eksportit.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 Prill 2020

- Bordi i Zyrës së Rregullatorit për Energji (ZRrE) mban seancën e dytë me radhë. (Zyrat e ZRrE-së, ora 10:00)

- Përfaqësues të AAK-së mbajnë konferencë për medie rreth situatës emergjente në ekonomi si pasojë e pandemisë së Coronavirusit. (Selia e AAK-së, ora 13:00)