03 Qershor 2020

OEK përgatitet për mbajtjen e kuvendit

Prishtinë, 11 qershor - Oda Ekonomike e Kosovës është duke bërë përgatitje intensive për mbajtjen e mbledhjes së rregullt të Kuvendit në të cilën do të shqyrtohet raporti gjashtëmujor i punës së këtij institucioni dhe do të behët zgjedhja e kryetarit të ri të OEK-ut për mandat të ardhshëm katërvjeçar.

Të dy këto zhvillime do të mbahen duke respektuar afate të paracaktuara me Statutin e OEK-ut, ndërkaq përputhja e tyre kohore krijon avantazh për Kuvendin si organin më të lartë drejtues që në të njëjtën kohë të analizoj punën gjashtëmujore të OEK-ut dhe në bazë të kësaj analize dhe vlerësimit të punës së stafit drejtues të OEK-ut të bëjë zgjedhjen e kryetarit të saj të ri.

Ditë më parë në disa media, individë të caktuar kanë sjell në pyetje gatishmërinë e mbajtjes së Kuvendit të OEK-ut dhe mos respektimin e afateve statutare për zgjedhjen e kryetari të Odës, pasi që kryetari i deritashëm ka shkuar në detyrë të re.

Këshilli Drejtues i Odës Ekonomike të Kosovës në mbledhjen e mbajtur më 6. Prill 2010. është njoftuar se kryetari i deriatëhershëm i Odës, Besim Beqaj është zgjedhur ministër i Integrimit Evropian në Qeverinë e Republikës së Kosovës.

Në këtë mbledhje Këshilli Drejtues i Odës, duke pas parasysh se muajt maj dhe qershor janë muaj të aktiviteteve intensive të OEK-ut ka vendosur që nënkryetari i atëhershëm i Odës, Safet Gërxhaliu të zgjidhet ushtrues i detyrës së kryetarit të Odës.

Ky vendim është aprovua duke pas parasysh pozitën e tij udhëheqëse në hierarkinë organizative të Odës dhe punën e suksesshme të zotit Gërxhaliu.

Me këtë propozim u pajtuan të gjithë anëtarët e Këshillit Drejtues OEK-ut, duke e vlerësuar si vendim më të mirë.

Në këtë takim, me propozim të disa anëtarëve të Këshillit Drejtues u vendos që zoti Gërxhaliu të propozohet edhe si kandidat i vetëm i Këshillit Drejtues të OEK-ut për kryetar të Odës.

Në disa prononcime publike ky vendim është kontestuar nga disa anëtar të Këshillit Drejtues të Odës, edhe pse edhe ata vet e kanë përkrahur dhe votuar këtë propozim, gjë që mund të vërtetohet nga proces verbali i mbledhjes dhe incizimi tonik nga kjo mbledhje e Këshillit Drejtues, të cilat mund ti kenë në dispozicion mediet dhe anëtarët e  Këshillit Drejtues dhe Kuvendit të Odës.

 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Qershor 2020

- Mbahet mbledhja e Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë ku raporton Drejtorit te AKI-së Kreshnik Gashi lidhur me gjendjen e sigurisë gjate periudhës se pandemisë dhe situatën aktuale. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00) 

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e qeverisë, ora 10:00)

- Kuvendi i Kosovës mban seancë për votimin  për votimin e Qeverisë. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të vendos vazo dekorative gjelberuese në sheshin Bill Klinton. (Shshi Bill Klinton, ora 11:00)
  
- Komiteti Olimpik i Kosovës nënshkruan kontratën për Bursën Olimpike Tokyo 2020 me mundësin, Egzon Shala. (Zyret e KOK-ut në Shtëpinë e Sportit, 13:00)

- Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi mban konferencë për media. (Hapësira në hyrje të Presidencës, ora 16:00 )