08 Gusht 2022

Gjermania regjistron 1 miliard euro deficit të tregtisë së jashtme

Berlin, 4 korrik - Zyra Federale e Statistikave (Destatis) ka njoftuar se Gjermania shënoi deficit tregtar të jashtëm prej 1 miliard euro në muajin maj.

Sipas Destatis, eksportet dhe importet e vendit u rritën me 11.7 për qind dhe 27.8 për qind në 125.8 miliardë, respektivisht 126.7 miliardë euro, në bazë vjetore në maj.

Në baza mujore, eksportet e Gjermanisë pësuan rënie prej 0.5 për qind ndërsa importet u rritën me 2.7 për qind në maj.

Gjithashtu, sipas Destatis, eksportet e vendit në Rusi u rritën me 29.4 për qind në 1 miliard euro në maj kundrejt prillit dhe ranë 54.6 për qind në krahasim me majin 2021.

Importet e Gjermanisë nga Rusia ranë me 9.8 për qind në bazë mujore në maj.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)