26 Shtator 2020

Gërxhaliu takoi përfaqësuesit e Dhomës Tregtare Greko Shqiptare

Prishtinë, 29 prill - Kryetari i Odes Ekonomike te Kosovës, Safet Gërxhaliu priti sot një delegacion te Dhomës Greko Shqiptare te Tregtisë dhe Industrisë, te cilit i printe Konstantinos Ydraios, anëtar i Bordit.

Gjate takimit kryetari Gërxhaliu i njoftoi mysafiret nga Greqia lidhur me zhvillimet aktuale ekonomike ne vend, legjislacionin ne fuqi i cili mundëson kushte shume te mira për investimet e jashtme dhe prioritetet e Odes.

U theksua se bashkëpunimi ndërkombëtar me përfaqësuesit e komunitetit te biznesit dhe lidhja dhe bashkëpunimi i drejtpërdrejte ne mes te bizneseve nga Kosova dhe vendet tjera është prioriteti i larte i OEK-ut.

Kryetari Gërxhaliu kërkoi nga përfaqësuesit e DHGSHTI qe te lobojnë ne qarqet e biznesit dhe ato qeveritare për minimizimin e rezistencave politike ne vendosjen e marrëdhënieve ndërshtetërore ne mes te Kosovës dhe Greqisë.

U bisedua edhe per thellimin e bashkëpunimit ne mes te dy Odave dhe ngritjen e nivelit te tij ne forma me te avansuara

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Shtator 2020

- Partia Socialdemokrate do të mbaj një aktivitet afër bankës "Pro Credit Bank". (Përballë rektoratit të UP-së, lagjia "Tre Sheshirat", ora 13:00)

- Platforma Bashkë-krijuese GërrGërr organizon ditën e dytë të programit, “Kuzhina Anasjelltas”. (Kino Bahçe, te Lumbardhi në Prizren, ora 18:00)

- Mbahet nata e dytë e edicionit të festivalit Lahuta, Okarina Polifionia. (Ambientet e Qendrës për zhvillimin e kultures tradicionale në Prishtinë, ora 18:30)