04 Korrik 2020

Frika nga shpërthimi i virusit shtoi tronditjet nëpër bursa

New York, 6 mars - Fitimet nga bonot dhe aksionet ranë ndjeshëm të enjten, teksa frika për pasojat nga shpërthimi i virusit shtoi tronditjet nëpër tregje.

"Dow Jones" ra 3.6 për qind, "S&P 500" 3.4 për qind, kurse treguesi i përbërë i "Nasdaq" 3 për qind.

Aksionet e "United Technologies" ranë me 9 për qind dhe të "Boeing"-ut 8 për qind.

Fitimet nga bonot e thesarit patën një tjetër ulje rekord, teksa investitorët i futën paratë në investime me rrezik të ulët. Fitimet nga bonot e thesarit me maturim 10-vjeçar ranë 0.9 për qind.

Edhe bursat kryesore europiane patën rënie. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 Korrik 2020

- Shoqata "Miqtë e Amerikës", do të organizojë aktivitet në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA ku aktiviteti fillon me pastrimin e sheshit Bill Clinton nga zjarrfikësat e Prishtinës. (Sheshit Bill Clinton, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi do të bëjë shenjëzimin e shtigjeve të biçikletave në hyrje të Fushë-Kosovës, te rrethi i kazermës “Adem Jashari”, bashkë me grupin e çiklistëve “Marakli t’biçikletave”. (Parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Në nderim të 4 korrikut - Dita e Pavarësisë së SHBA pjestarët e Qendrës së Mjekësisë Urgjente të Prishtinë do ta ngrisin flamurin. (Sheshi Bill Clinton, ora 11:00)
 
- Kryeministri merr pjesë në fillmin e fushatë së korrje shirjeve në Kosovë. (Zona Industriale në fshatin Shirokë, Komuna e Suharekës, ora 14:00)