08 Prill 2020

AKP ritenderon Llamkosin

Prishtinë, 26 mars - Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) sot zyrtarisht ka shpallur tenderin për privatizimin e pronës së Ndërmarrjes Llamkos-Steel SH.P.K. në Vushtrri përmes metodës së spin off-it të rregullt.

Pas mbledhjes së Bordit të Drejtorëve të mbajtur në shkurt, AKP ka njoftuar menaxhmentin e NSH-se dhe Komunën përkatëse se kjo ndërmarrje do të privatizohet dhe ka shpallur njoftimin për tender në faqen e saj të internetit www.pak-ks.org dhe në të gjitha gazetat vendore.


Kryetari i Bordit të AKP-së, ka theksuar se është një lajm i mirë që ndërmarrje “Llamkos”, do të dal së shpejti në shitje. Kjo ndërmarrje është privatizuar më herët me Spin Off Special, por blerësi pastaj është larguar.

“Sot nuk ka pas diskutim por ka pas informim rreth çështjes së Llamkosit dhe mund të ju jep një lajm të gëzueshëm që sot Llamkosi është shpall tenderi do të thotë është bërë shpallja dhe shkon për tender për shitje. Ky është edhe fillimi i procesit të kthimit të aksioneve dhe Llamkosit në shitje”, ka thënë Asanaj.


Hulumtimi paraprak për këtë ndërmarrje zgjat 45 ditë. Kjo Ndërmarrje e Re do të privatizohen përmes Spinof-it të Rregullt.

Afati i fundit për parakualifikim do të jetë dita e Mërkurë, 5 maj 2010.

Dita për dorëzimin e ofertave do të jetë më 12 maj 2010, nga ora 10:00 deri në orën 12:00, kurse hapja e ofertave do të bëhet po të njëjtën ditë duke filluar nga ora 13:00. 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 Prill 2020 - Ushtruesja e detyrës së drejtoreshës së Klinikës Infektive, dr. Lindita Ajazaj- Berisha dhe prof.Sali Ahmeti, do të  prononcohen për medie ku do të  jepen informatat e fundit lidhur me trajtimin e pacientëve me Covid-19. (Para Klinikës Infektive, ora 11:00)

- Ministri i Financave dhe Transfereve Besnik Bislimi dhe drejtori i Zyrës së KfW-së për Kosovë Rene Escheman me pjesëmarrës ambasadorin gjerman në Kosovë Christian Held nënshkruajnë dy marrëveshje grant “Rritja e Kapitalit Garantues për Fondin Kosovar për Garanci Kreditore” dhe “Fondi i Sfidave të Kosovës - Arsimi Profesional dhe Trajnimi”. (Ndërtesën e Qeverisë së Kosovës, ora 11:45)

- Kryetari i PDK-së, Kadri Veseli viziton mulirin "NTP Vali" në Sllatinë të Fushë Kosovës, për t'u informuar për kapacitet prodhuese të miellit në kohë pandemie. (Sllatinë, ora 13:40)

- Kryetari i PDK-së, Kadri Veseli, mban takim me kryetarin e Komunës së Fushë Kosovës. (Ndërtesa e komunës, ora 14:00)

- ANP 'Adem Jashari' së bashku me Minsitrin e Shëndetësisë Arben Vitia, organizojnë konferencën për shtyp në lidhje me donacionin që do të dhurojë Aeroporti në luftimin e pandemisë!  (Ministria e Shëndetësisë,  ora 14:30)

- Mbërrin kontingjenti i parë i masave mbrojtëse dhe pajisjeve mjekësore, donacion i Republikës së Turqisë, për institucionet e Kosovës për menaxhimin e situatës epidemiologjike me Covid-19. (ANP “Adem Jashari”, ora 15:45)