30 Janar 2023

Telekomi i Serbisë: Të tërhiqen ofertat për PTK-në

Beograd, 29 shtator - Telekomi i Serbisë i kërkon operatorëve të interesuar për blerjen e PTK-së që të tërheqin ofertat e paraqitura, me arsyetimin se sipas Telekom Serbia, bëhet fjalë për tender jo legjitim.

Agjencia “FoNet” raporton se Telekomi i Serbisë i ka dërguar nga një letër operatorëve të interesuar për PTK-në, ku thuhet se “ nëse kryhet çfarëdo lloj transaksioni të pasurisë së rrëmbyer të Telekomit të Serbisë në Kosovë, kompania do të marrë të gjitha masat juridike te gjykatat e selive të ofertuesve si dhe te drejtësia evropiane”.

\"Do të marrim masa juridike ndaj të gjitha autoriteteve përgjegjëse, të cilat nuk e ndalojnë një posedim të këtillë ilegal të pasurisë së uzurpuar të korporatës së Telekomit të Serbisë si dhe ndaj blerësve eventual”, thuhet në letër.

Telekomi i Serbisë në vazhdim thekson se Republika e Serbisë është anëtare e Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit dhe jo Kosova.

Kalendari

Ngjarjet e datës 30 janar 2023

 - Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione, takohet me përfaqësues të Komisionit Vlerësues Mjekësor për Statusin dhe të Drejtat e Personave Paraplegjik dhe Tetraplegjik. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)

- Kuvendit Komunal të Rahovecit mban mbledhjen e parë për këtë vit. (Salla e KK-Rahovec, ora 10:00)
    
 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendin të Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, C301, ora 11:00)
 
- Komuna e Vushtrrisë organizon ceremoninë e zbulimit të lapidarit të Dëshmorëve të Kombit, Sadri Maksuti e Sadik Malaj. Merr pjesë dhe kryetari i Komunës. Ferit Idrizi. (Fshati Stanoc, magjistralja Prishtinë-Mitrovicë, afër furrës “Evropa”, ora 13:00)
    
- Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim, diskuton për Planin Hapësinor për Parkun Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. (Salla e Asembles Komunale në Pejë, ora 13:00)
    
- Fondacioni Friedrich Ebert në Prishtinë prezanton draft-statutin për “Asociacionin e Komunave në të cilat Komuniteti Serb i Kosovës është Shumicë”, i hartuar nga kjo organizatë në partneritet me Institutin Evropian për Paqe (EIP). (Hotel Prishtina, ora 13:30)

- Drejtoria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Ferizaj organizon ceremoninë e shpalljes së “Sportistit të Vitit 2022”. (Teatri “Adriana” në Ferizaj, ora 17:00)