01 Shkurt 2023

Suedi, Posten Norden mund të largoj afër 2 000 punonjës

Stokholm, 26 shkurt - Sipas programit të ri të kursimit afërsisht 2 000 të punësuar mund ta lënë Posten në Suedi dhe në Danimarkë. Kështu bëri të ditur për TT-në drejtori i përgjithshëm i ndërmarrjes Posten, Lars G Nordström.

Kjo masë vie pas raportimit të humbjeve të përgjitshme të gjiganit Posten Norden në vlerë prej 696 milion kruna në çerekun e fundit të 2009.

Reduktimi i personelit punonjës pjesërisht do të ndohë përmes tëheqjes së natyrshme, pjesërisht duke reduktuar orarin e punës për shumë sish por nuk përjashtohet as mundësia e pezullimit nga puna.

Kompania postare Posten Norden u formua në qershor të vitit të kaluar në një fuzionim të ndërmarrjes suedeze Posten dhe asaj daneze Post Danmark.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)