27 Nëntor 2022

Sindikata e PTK-së shprehet kundër privatizimit

Prishtinë, 8. qershor - Sindikata e Postë-Telekomit të Kosovës ka zhvilluar një takim me një delegacion të Sindikatës së Postë-Telekmot të Bosnjës dhe Hercegovinës.

Ky takim kishte për qëllim shkëmbimin e përvojave në procesin e privatizimit të vendeve të rajonit, që sipas tyre kompanitë e profitabile siç është Posta dhe Telekomi të mos privatizohen, por, të mbesin si pasuri e rëndësishme për vendin.

Kreu i Sindikatës së PTK-së Milazim Alshiqi, ka kërkuar që të ndërpritet procesi i privatizimit i PTK-së, sipas tij, nëse ndodhë një gjë e tillë, shtetit tonë automatikisht shtetit do t`i ndalen fitimet të cilat i ka pasë deri tash, profitet që i ka marrë nga PTK-ja.

Nga ana tjetër kreu i sindikatës së Postë dhe Telekomit të Bosnjës dhe Hercegovinës, Avad Bahto, ka thënë se kjo sindikatë, së bashku me ekspertë të lëmive të ndryshme, kanë arritë që duke i paraqitur argumente Qeverisë, të ndalonjë privatizimin e Postës dhe Telekomit në vendin e tij.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)