22 Korrik 2019

Shënohet dita e përkujtimit të viktimave në komunikacionin rrugorë

Prishtinë, 23 prill - Marrë parasyshë numrin e madh të aksidenteve në komunikacionin rrugor në nivel vendi, sidomos atyre me fatalitet, shoqata Qendra për Zhvillim Multikulturor - Impact e shënon ditën vendore të përkujtimit të viktimave në komunikacionin rrugorë.

Shënimi i kësaj dite ka për qellim që nëpëmjet përkujtimi të viktimave në trafikun rrugor të rrisim shkallën e ndërgjegjësimit qytetar dhe institucional rreth sigurisë në rrugë në mënyrë që të kemi numër më të vogël aksidentesh , respëktivisht numer më të vogël të vdekjeve në rrugë.

Sivjet, kjo ditë do të shënohet  nën moton: “ T'i kujtojmë e mos të lëndojmë ”. Ky event do të përfshij realizimin e tri përformancave paralele artistike dhe sensibilizuese, në tri rrugë të kryeqytetit tonë, Prishtinës.

Rrugët ku do të zhvillohën përformancat janë: rruga Garibaldi përbrij Hotelit Grand, në vendkalim të këmbësoreve, rruga Agim Ramadani para Hotel Sirius në vendkalim të këmbësoreve dhe rruga Luan Haradinaj para New Born në vendkalim të këmbësoreve. 

Shfaqjet do të zhvillohën në mes të rrugës për qarkullim makinash, ku gjatë tër kohës do të asistoi policia, duke mbajtur të stopuar çarkullimin, deri në përfundim të tyre.

Nëpërmjet këtij njotimi Impact i informon të gjithë shoferët, që janë duke qarkullu në tri rrugët e sipërpermendura, se gjatë shfaqjes së përformancave, do të jetë e ndaluar rënja e borive, për shkak të ndotjes akustike.

Përformancat e sivjetme do të realizohën në bashkëpinim në mes të QZHM -Impact, Shkollës se Mesme të Muzikës “ Prenkë Jakova” dhe  Studios së Baletit  “ Let’s Dance”. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 korrik 2019

- Oda Ekonomike e Kosovësdo të mbajë kon ferencën e rradhës për media lidhur me informimin e qytetarëve, institucioneve dhe gjithë publikut për tema të rëndësishme që prekin komunitetin biznesor. (Objekti i Odës Ekonomike të Kosovës, ora 10:00)

- Federata e Çiklizmit të Kosovës mban konferencë për media për të informuar për garën ndërkombëtare te Rrethit të Kosovës në Çiklizëm e cila këtë vit është edhe garë poentuese sipas kritereve të UCI-t për çiklistët pjesëmarrës. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Prokuroria Themelore në Prizren, organizon konferencë për media lidhur me çështjen “Abi Çarshia”. (Prokuroria Themelore në Prizren, rruga William Walker pn., ora 11:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion dhe Ndërmarrësi mblidhet për tëe diskutuar lidhur me situatën e krijuar pas Vendimit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 13:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në shënimin e ditëlindjes dhe inicimit të ndërtimit të bustit për Senatorin Bob Dole. (Rruga “Bob Dole”, Lagjja Dardania, Prishtinë, ora 14:00)
 
- Me rastin e gjobes së shqiptuar ndaj qytetarës së Prishtinës Aida Gashi për të qeshurat e saj, grupi 'Të Qeshim së Bashku' organizon një protest qesharake, me moto 'të qeshim me zë të lart, Prishtina ka nevoje për të qeshurat tona'. (Sheshi Zahir Pajaziti, ora 23:30)