01 Shkurt 2023

Rekomandimet për privatizimin e PTK-së në mbledhjet e ardhshme

Prishtinë, 21 shtator - Nxjerrja e rekomandimeve për propozim-vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës për privatizimin e Postës dhe Telekomunikacionit të Kosovës (PTK), i është nënshtruar sot një debati të gjerë në Komisionin për Ekonomi, Tregti, Industri, Energjetikë, Transport e Telekomunikacion të Kuvendit të Kosovës.

Anëtarë të komisionit, deputetë të tjerë të Kuvendit dhe përfaqësues të Sindikatës së punëtorëve të PTK-së, kanë diskutuar gjerësisht rreth çështjeve që lidhen me privatizimin e kësaj kompanie dhe nxjerrjes së rekomandimeve, konform obligimit të përcaktuar nga Kuvendi i Kosovës, dhe të cilat do të procedoheshin tutje për miratim në seancë plenare.

Diskutuesit kanë shtruar një varg çështjesh që lidhen me këtë proces dhe të cilat vazhdojnë të mbesin pjesë e debatit të gjerë. Me theks të veçantë, u diskutua rreth përqindjes së aksioneve që duhet t’i mbajë Qeveria e Kosovës me rastin e privatizimit të PTK-së, destinimit të fondit të privatizimit të saj, çështjes së punëtorëve, kodit të telefonisë etj.

Pas shterjes së debatit, deputetët u pajtuan që nxjerrja e rekomandimeve të bëhet në mbledhjet e ardhshme të komisionit.

Në mbledhjen e sotme, e cila u udhëhoq nga kryetarja e komisionit, Myzejene Selmani, iu dha përkrahje Projektligjit për Energjinë, me amendamente të grupit punues, i cili njëherësh u procedua për shqyrtim të mëtutjeshëm në Kuvend.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)