10 Gusht 2020

Pulla postare “Evropa 2020 - Rrugët e lashta postare”

Prishtinë, 10 qershor - Nga sot, Posta e Kosovës lëshon në qarkullim emisionin e ri të pullave postare të titulluar “Evropa 2020 - Rrugët e lashta postare”.

 Ky emision përbëhet prej dy pullave postare me vlera nominale 1€ dhe 2€, si dhe një blloku filatelik.

 Pamjet e pullave postare prezantojnë periudhën e bartjes së dërgesave postare me qerre, në rrugët e vjetra të punuara nga gurët, si dhe shpërndarjen e dërgesave postare nga postieri.

Në motivin e bllokut filatelik, në mënyrë përmbledhëse prezantohen rrugët tokësore dhe ujore të dërgesave postare, por edhe mënyra më e lashtë e komunikimit, përmes pëllumbit. 

Për këtë tematikë Filatelia e Postës së Kosovës ka përgatitur edhe dy lloje të Zarfeve të Ditës së Parë, me bllok filatelik dhe set/komplet të pullave postare.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Gusht 2020

- Qendra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës organizon Tubimin e parë interaktiv virtual me Kryeministrin e katërt të Republikës së Kosovës, Albin Kurti, për të diskutuar situatën aktuale politike në Republikën e Kosovës dhe rolin që mund të luajnë shqiptaro-amerikanët dhe shqiptaro-kanadezët në zgjedhjet e ardhshme. (Virtualisht në Zoom:  https://bit.ly/LVVShBAAug9, 13:00)