19 Janar 2021

Gap dhe Kosovo 2.0 diskutojnë për rritjen e çmimit të sigurimit të veturave

Prishtinë, 29 nëntor - Instituti GAP dhe Kosovo 2.0 organizojnë tryezën virtuale ku do të diskutohet për rritjen e çmimit të sigurimit të veturave.

Nga data 15 nëntor e vitit te kaluar ka hyrë në fuqi vendimi i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), që çmimi i sigurimeve të veturave të rritet për 26 për qind.

GAP dhe Kosovo 2.0 theksojn se sektori i sigurimeve në Kosovë është mjaft i vogël por ka një numër problemesh.

Në vitin 2019, tri nga 14 kompanitë e sigurimeve ishin të nën kapitalizuara.

Në anën tjetër, një numër i madh i veturave në Kosovë qarkullojnë të pasiguruara gjë që ndikon në uljen e profitit për këto kompani.

Primet nga përgjegjësia motorike përbëjnë të hyrat kryesore apo mbi gjysmën e të hyrave nga primet për kompanitë e sigurimeve jo-jetë në Kosovë.Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Dhjetor 2020

- Mbahet seanca gjyqësore ndaj ish kryetarit te Komunës së Ferizajt, Faik Grainca për peqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar. (Gjykata Themelore në Ferizaj, Salla nr.II, ora 9:30)

- Partia Socialdemokrate do të mbaj aktivitet pranë Katedrales së Madhe të qytetit. (Pranë Katedrales, ora 13:00)

- Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural organizon ngjarjen promovuese të Master Planit të Ujitjes në Kosovë - #KIMP. (Platforma Zoom - https://zoom.us/j/96935761303?pwd=ek5QRFdZdXBCR0FKditlaTRwMWIvdz09, ora  13:30)