27 Nëntor 2022

British Airways shpalli humbje të mëdha

Londër, 7 shkurt - Aviokompania britanike “British Airways” kumtoi se humbjet për nëntë muaj deri në dhjetor janë rritur për 245 milionë paundë për shkak të kërkesës së dobët.
 
Nga kompania janë në pritje të llogarisë së humbjeve për tërë vitin. Për periudhën e njëjtë në vitin 2008 është regjistruar humbje prej 127 milionë paundë.

Të ardhurat janë zvogëluar për 12.9 për qind deri në 6.14 miliardë paundë për nëntë muajt deri në dhjetor.

Krahas kësaj, nga British Airways shpallën humbje më të vogla se që priteshin për shkak të lehtësimeve tatimore dhe kufizimit të shpenzimeve. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)