27 Nëntor 2022

“Boing” zgjeron biznesin në Azi

Singapur, 5 qershor - Kompania “Boing” dëshiron ta zgjerojë biznesin në mbrojtjen edhe jashtë kufijve të SHBA-ve, me qëllim që t'i kompensojë shpenzimet e zvogëluara për ushtrinë amerikane.

Kryetari dhe drejtor ekzekutiv i “Boing defens, spejs end sekjuriti”, Denis Mulemburg, tha se kompania planifikon të shes më shumë avionë ushtarak, transportues dhe fluturake pa pilot në Azi.

Momentalisht “Boing” mban rreth 16 për qind të tregjeve ndërkombëtare, ndërsa gjatë pesë viteve të ardhshme planifikon ta rrisë atë në 20 deri në 25 për qind.

Mulenburg në pres-konferencën në Singapur, ku merr pjesë në forum të sigurisë, tha se rajoni aziatik-pacifik momentalisht siguron gjysmën e të ardhurave të kompanisë nga kontratat jashtë SHBA-ve. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)