01 Shkurt 2023

Autotaksitë ultimatum KK të Prishtinës, Do bllokojm rrugët

Prishtinë, 1 Mars -Sindikata e Pavarur e Ekonomisë së Vogël dhe Zejtarisë së Kosovës (SPEVZ) është duke përgatitur një protestë të madhe me auto-taksitë e Prishtinës për javën e ardhshme.

Kryetarë i SPEVZ, Jusuf  Azemi ka thënë se arsyet e kësaj proteste që do të bëhet edhe me bllokimin e shumë rrugëve të kryeqyteti do të bëhet për arsye se Kuvendi Komunal i Prishtinës së  bashku me policinë nuk i realizoi deklarimet e  veta para sindikatës dhe opinionit se për 20 ditë do të plotësohen kërkesat e kësaj sindikate.

"Edhe pas shumë premtimeve nga K. Komunal i Prishtinë për stabilizimin e gjendjes, largimin e auto-taksive të  pa licencuar nga Prishtina, vurja e shenjave ku mungojnë për ta si dhe kontrollimi rutinorë  i auto-taksive lidhur me keq përdorimin e emblemave  të KK të Prishtinës, kjo s’u bë. Gjendja është shumë më e padurueshme se para  20  ditësh, andaj sindikata  jonë javën e ardhshme do të bëj një protestë të madhe me të gjithë auto-taksitë e Prishtinës", ka theksuar Azemi.

Për formën dhe  mënyrën e kësaj proteste këtë javë  sipas tij do të vendosë Sindikata në bashkëpunim me përfaqësuesit e të gjitha pikave të auto-taksive të Prishtinës.
 


Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)