21 Mars 2019

75,2 milionë pasagjerë udhëtuan me Turkish Airlines në vitin 2018

Ankara, 11 janar - Në vitin 2018 kompania ajrore turke Turkish Airlines (THY) e rriti me afërisht 10 për qind numrin e pasagjerëve krahasuar me vitin e mëparshëm duke transportuar 75,2 milionë pasagjerë

Numri total i pasagjerëve të THY-së në periudhën janar-dhjetor 2018 është rritur me rreth 10% krahasuar me vitin e mëparshëm dhe ka arritur në 75,2 milionë dollarë.

Shkalla e përgjithshme e shfrytëzimit të vendeve (kolltukëve) për periudhën janar-dhjetor 2018 u realizua në 82 për qind, duke pësuar një rritje prej 3 pikë përqindjeje. Ndërsa shkalla e shfrytëzimit të kolltukëve në linjat e brendshme kapi nivelin e 81% duke u rritur me 3 pikë përqindjeje, në linjat ndërkombëtare shkalla e shfrytëzimit arriti në 85% duke u rritur me 1 pikë përqindje në krahasim me periudhën e kaluar.

Nëse heqim pasagjerët e tranzitit, THY ka shënuar një rritje të konsiderueshme, 12 për qind, në numrin e udhëtarëve të huaj.

Kurse transporti total i ngarkesave (kargo) dhe postës në vitin 2018 arriti në 1,4 milionë, ose 25 për qind më shumë krahasuar me vitin 2017.

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 mars 2019 - Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Behgjet Pacolli, do të jetë nikoqir i homologut të tij nga Mali i Zi, Srdjan Darmanoviq. (Ambientet e Ministrisë së Punëve të Jashtme, ora 8:50)

- Përurohem hapësirat e reja të Shoqatës Down Syndrome Kosova qendra në Prishtinë. (Qyteza Pejton Lokalet e NPB-së, ora 9:00)

- Institucioni i Avokatit të Popullit organizon tryezën me temë"Përgjegjësia juridike e shtetit për shkeljet e të drejtave të njeriut". (Institucioni i Avokatit të Popullit, ora 9:30)

- Instituti Demokraci për Zhvillim  organizon diskutim me rastin e publikimit të dokumentit të politikave “Matja dhe vlerësimi i politikave të riintegrimit”, (Hotel Sirius, ora 9:45)

- Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi do të takohet me kryetarin e Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti ku do të diskutojë për hartat zonale, krijimin e zonave të gjelbra, veturat elektrike, policia mjedisore si dhe tema të tjera mes dy institucioneve. (Kabineti i Ministrit Matoshi, ora 10:00)

- Mbahet konferenca e përbashkët për media e Ministrit të Jashtëm, Behgjet Pacolli, dhe ministrit të jashtëm të Malit të Zi, Srdjan Darmanoviq. (Ambientet e Ministrisë së Punëve të Jashtme, ora 10:00)

Shoqata Down Syndrome Kosova organizon konferencen “Aftësia e Kufizuar Intelektuale në Kosovë”. (Hotel Sirius, ora 10:30)

- Qendra Mediale në Çagllavicë organizon debatin publik me temë "Platforma e Kosovës për dialog - realiteti apo fundi i dialogut?". (Qendra Mediale në Çagllavicë, ora 10:30)

- SHL-Kosova themelon Rjetin e Qendrave Rinore të Kosovës ku edhe mban Kuvendin për zgjedhjen e Bordeve të këtij Rjeti. (Zyra e KDI-së, ora 11:00)

- Oda e Afarizmit të Kosovës organizon konferencë për media për Ligjin e Punës.  (Zyret e OAK-së, ora 11:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media në të cilën flasin deputetët Glauk Konjufca dhe Arbërie Nagavci. (Holli i Kuvendit, ora 12:00)

- Ministri Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, do të vizitoi Termocentralin Kosova B lidhur me prezantimin e fillimit të investimeve madhore mjedisore në Termocentralin Kosova B, nga ana e menaxhmentit të KEK-ut. (Termocentrali Kosova B në Obiliq, ora 13:00)

- Partia Socialdemokrate mbanë koferencë për media. (Selia Qendrore e PSD-së, në lagjen Arbëria.  ora 14:00)