05 Dhjetor 2020

Viti më i sukseshëm i kompanis Microsoft

SHBA, 25 korrik - Vetëm disa ditë pasi Apple publikoi se kompania kishte arritur të ardhura rekorde, Microsoft gjithashtu publikoi rezultatet e saja rekorde, para se gjithash duke faleminderuar sistemin operativ Windows 7 dhe Office 2010.

Nga Microsot publikuan se kishin shitur më shum se 175 miljon kopje nga Windows 7 në 9 muajt e para, që e bën këtë sistem njëherit edhe më të shitur në historin e kompanis.

Faleminderim për këto shitje rekorde shkon për Windows 7, Microsoft fitoi vitin më fiskal këtë vit. Njëkohesisht, numri prej 175 miljon kopje të shitura do të thotë se më shum se 7 kopje shiten për 1 sekondë, dhe se ky sistem operativ funksionon në 16% nëpër pc-të anemban botës.

Windows 7 është leshuar online më 22 tetore vitin e kaluar. Menjëher pas venies në shitje, për një javë e kishte tejkaluar sistemin operativ Vista, edhe atë për 234 përqind.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Dhjetor 2020

- Let’s Do It do të shënojë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve duke shpallur vullnetarët e vitit 2020. (Zyrat e Let’s Do It, lagjja Pejton, rr. Pashko Vasa, ora 11:00)