07 Gusht 2020

Toshiba tërheqë laptopë

Tokio, 6 shtator - Toshiba raporton për tërheqjen e afro 41.000 laptopëvë në nivel global për shkak të problemeve të mundshme me nxehjen e tyre. Problemi paraqitet tek laptopët e serisë T130, të shitur nga gushti i vitit të kaluar deri në muajin gisht të këtij viti.

Në mesin e modeleve të përfshira janë Toshiba Satellite T135, T135D e Satellite ProT130, e problemi nuk qëndron tek bateritë por në konektorin e tensionit.

Sipas kompanisë, laptopët problematik janë të prirë të nxehen në zonën e adapterit të konektorit të tensionit, që mund të shkaktojë djegie trupi tek përdoruesit apo të dëmtojë vet laptopin.

Deri më tani janë paraqitur 129 raste të nxehjes, të cilat në raste të caktuara mund t;i parandalojë përditësimi i BIOS-it. Në rastet kur përditësimi i BIOS-it nuk bën punë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Gusht 2020

 - Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit COVID-I9 nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës shqyrton planin operativ te punës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 9:30)

- Drejtori i Përgjithshëm i ATK-së Ilir Murtezaj do të mbaj konferencë për media, në të cilën do të prezantoj aktivitetet e zhvilluara, si dhe rezultatet e arritura të ATK-së. (Qendra e Shërbimit të Tatimpaguesve, ish-ndërtesa e Gërmisë, ora 10:00)

- Vazhdimi i seancës plenare të Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Salla e Kuvendit, ora