20 Shtator 2020

Televizori 3D, në treg nga Toshiba

Tokio, 25 gusht - Televizori 3D pa syza do hidhet në treg brenda këtij viti. Premtimin e ka bërë komoania japoneze Toshiba në një prononcim për gazetën “Yomiuri”.

Sipas burimeve të ndryshme, në bazë të këqaj teknologji qëndron një sistem optik i ri, në gjendje të emetojë sinjale të ndritshme nga shumë cepa të ekranit.

Metoda e zhvilluar nga Toshiba i lejon trurit njerëzor të riprodhojë imazhe tredimensionale më shikim direkt në panelin televiziv, pavarësisht nga cili cep e shikojmë ekranin. Ekzemplarët e parë do të jenë vetëm 21 polësh. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2020

- Forumi Ballkanik në emër të Platformës së Shoqërisë Civile për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut mban konferencë për shtyp në të cilën publikon raportin hulumtues, që është një vështrim mbi progresin e bërë nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor drejt zbatimit të zotimeve të tyre që nga Samiti i Ballkanit Perëndimor në Londër (2018) dhe Poznań (2019), të zhvilluara në kuadër të Procesit të Berlinit të nisur në vitin 2014. (Zyret e Forumit Ballkanik Rr. Tirana, C4/2 LAM B-N2 11-1, banesat e bardha të Prime Group, afër Euro Printy, ora 13:00)
 
- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)