20 Shtator 2020

Shërbimi i Google - Street View edhe në Gjermani

Hamburg, 11 gusht - Koncerni i internetit Google do të startojë në Gjermani me shërbimin Street View deri në fund të vitit të ardhshëm.

Oferta do të vlejë fillimisht për 20 qytete nga Mynihu deri në Hamburg, siç njoftoi koncerni në Kaliforni.

Ndërkohë qiramarrës dhe pronarë shtëpish mund të paraqesin me shkrim refuzimin e tyre.

Ndërtesat përkatëse do të bëhen të paidentifikueshme nga ana e Google-it.

Për këtë procedurë është rënë në ujdi me të ngarkuarin për ruajtjen të dhënave në Hamburg, bëri të ditur zëdhënësi i Google-it në Gjermani.

Qytetarë dhe vendimmarrës në nivel vendor i tremben keqpërdorimit të ofertës Street View nga kriminelët.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2020

- Forumi Ballkanik në emër të Platformës së Shoqërisë Civile për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut mban konferencë për shtyp në të cilën publikon raportin hulumtues, që është një vështrim mbi progresin e bërë nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor drejt zbatimit të zotimeve të tyre që nga Samiti i Ballkanit Perëndimor në Londër (2018) dhe Poznań (2019), të zhvilluara në kuadër të Procesit të Berlinit të nisur në vitin 2014. (Zyret e Forumit Ballkanik Rr. Tirana, C4/2 LAM B-N2 11-1, banesat e bardha të Prime Group, afër Euro Printy, ora 13:00)
 
- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)