20 Shtator 2020

Pronarët gjermanë, thirrje për rezistencë kundër Street View

Berlin, 11 gusht - Njoftimi i koncernit të internetit, Google për nisjen e shërbimit Street View edhe në Gjermani ka ndeshur në kritika.

Shoqata e pronarëve gjermanë "Shtëpi dhe truall" kritikoi që pamjet për Street View janë marrë shumë më lart se niveli që shikon syri.

Me këtë bëhen të pavlefshëm gardhe dhe shkurre të vëna privatisht për t'u mbrojtur nga shikimi.

Shoqata i rekomandoi pronarëve të paraqesin kundërshtimin e tyre. Ndërkohë që I Ngarkuari për Mbrojtjen e të Dhënave, Peter Schaar është i shqetësuar që pamjet në Street View mund të lidhen me adresarë apo numra telefoni.

Nga kjo do të dilte një përzierje e rrezikshme e të dhënave private, nga e cila mund të zbuloheshin aftësia paguese apo kredituese e personave privatë, tha Schaar për gazetën "Ruhr Nachrichten".

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2020

- Forumi Ballkanik në emër të Platformës së Shoqërisë Civile për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut mban konferencë për shtyp në të cilën publikon raportin hulumtues, që është një vështrim mbi progresin e bërë nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor drejt zbatimit të zotimeve të tyre që nga Samiti i Ballkanit Perëndimor në Londër (2018) dhe Poznań (2019), të zhvilluara në kuadër të Procesit të Berlinit të nisur në vitin 2014. (Zyret e Forumit Ballkanik Rr. Tirana, C4/2 LAM B-N2 11-1, banesat e bardha të Prime Group, afër Euro Printy, ora 13:00)
 
- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)