02 Tetor 2022

Microsoft regjistron rritje të fitimit neto dhe të ardhurave

New York, 26 janar - Gjiganti i teknologjisë dhe softuerëve Microsoft njoftoi për rritjen e fitimit neto dhe të ardhurave të kompanisë në periudhën tetor-dhjetor të vitit të kaluar.

Sipas të dhënave të fundit, fitimi neto i kompanisë është rritur me 21 për qind në periudhën tetor-dhjetor të vitit të kaluar krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, duke arritur në 18.8 miliardë dollarë.

Fitimi neto i kompanisë ishte 15.5 miliardë dollarë në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Gjithashtu janë rritur dhe fitimet për aksion të kompanisë nga 2,03 dollarë në 2,48 dollarë gjatë periudhës në fjalë.

Gjatë të njëjtës periudhë, të ardhurat e Microsoft-it u rritën 20 për qind nga 43.1 miliardë dollarë në 51.7 miliardë dollarë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 tetor 2022 - Kryeministri Albin Kurti, bën homazhe te varri i profesorit Ejup Statovci. (Varrezat në Lagjen Arbëria, ora 9:00​)

- Bashkimi i Sindikatave te Parvarura te Kosovës mban konferencë të jashtëzakonshme për medie. (Qendra e Studentëve Salla “1 Tetori”, ora 14:00)