20 Shtator 2020

Mbi 2 milionë shkarkime të Internet Explorer 9 për 24 orë

Prishtinë, 21 mars - Madje edhe beta versionet e Internet Explorer 9 kishin vendosur standarde të larta sa i përket numrit të downloadeve, kështu që nuk çudit që versioni përfundimtar i këtij browseri në 24 orët e para është downloaduar madje 23,5 milionë herë.

Megjithatë, Microsofti do të duhet të punojë akoma në promovimin dhe hypeimin, sepse rekordin zyrtar të Guinessit për shpejtësi të downloadimit e mban akoma Firefoxi me 8 milionë downloadime në ditë në vitin 2008. Eh, ajo kohë ishte!

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2020

- Forumi Ballkanik në emër të Platformës së Shoqërisë Civile për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut mban konferencë për shtyp në të cilën publikon raportin hulumtues, që është një vështrim mbi progresin e bërë nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor drejt zbatimit të zotimeve të tyre që nga Samiti i Ballkanit Perëndimor në Londër (2018) dhe Poznań (2019), të zhvilluara në kuadër të Procesit të Berlinit të nisur në vitin 2014. (Zyret e Forumit Ballkanik Rr. Tirana, C4/2 LAM B-N2 11-1, banesat e bardha të Prime Group, afër Euro Printy, ora 13:00)
 
- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)