30 Nëntor 2021

Konferenca për sigurinë kibernetike trajton lajmet e rrejshme në Kosovë

Prishtinë, 23 nëntor - OJQ Albanian Cyber Association me financimin dhe përkrahjen e plotë të Ambasades Amerikane organizojnë edicionin e dytë të konferencës me te madhe për Siguri Kibernetike ne rajon me fokus siguria kibernetike dhe lajmet e rrejshme nga mediat në Kosovë.
 
Ekpertët vendor dhe ndërkombëtarë do të flasin për teknika të sofistikuara të hacking, blockchain, threat hunting, fake news dhe firewalls. Presim hapjen e konferencës nga i nderuari Nick Giacobbe - U.S. Embassy Prishtinë.

Risi e këtij edicioni është gara e hakereve etik që do garojnë për shumën $20’000 për të raportuar dobësia në portalet e mediave kryesore në Kosovë.

Qëllimi i projektit është ngritja e vetëdijes se sigurisë ne institucionet qeveritare, mediat dhe shoqëritë civile.

Me aprovimin dhe pëlqimin e Ministrisë së Shëndetësisë na lejohet mbajtja e kësaj konference të rëndësishme me kushte që të respektohen masat si më poshtë:

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 dhjetor 2021 - Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) dhe OJQ Të Drejtat e Grave organizojnë diskutimin për manipulimin mendor dhe keqtrajtimin psikologjik si elemente të dhunës në familje. (Hoteli Emerald, ora 9:45)
    
- Bëhet betimi i kryetarit të komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj dhe nënshkruhen deklaratat  solemne për marrjen e detyrës nga anëtarët e Kuvendit të komunës. (Salla e Kuvendit të komunës në Deçan, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Mitrovicës së Jugut. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Malishevës, ku do të bëjnë betimin anëtarët e Kuvendit dhe Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit të Komunës së Malishevës, ora 10:00)
    
- Oda e Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës mban konferencë të jashtëzakonshme për shkak të mos aprovimit të kërkesave për lirim të masave. (Te ish-Rilindja, kompleksi III nr. 42, ora 12:00)
    
- Grupi Parlamentar i AAK-së, në Kuvendin e Kosovës mban tryezën me temën: Ngritja enorme e çmimeve dhe jostabiliteti ekononomik. (Salla N – 506, ora 13:00)
    
- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale, dhe Hulumtime (SIT), bën lansimin e platformës: Ofrimi i shërbimeve online dhe fizikisht për kryerësit e veprave të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore. (Hotel “Prishtina”, Prishtinë, ora 14:00)

- Galeria 17 me mbështetjen nga Swiss Cooperation Office në Kosovë, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Komuna e Prishtinës organizojnë ngjarjen Dinner party/ Make me coffee make me a sandwich, në kuadër të ekspozitës së kuruar nga Natalija Vujošević. (Galeria 17 rruga Henrik Bariç, nr.10, ora 18:00)

- Mbahet hapja zyrtare e edicionit të dytë të Festivalit “Art Without Limit International Film Festival”. (Kino Armata, ora 18:00)

- Asociacioni i Artistëve Vizual të Kosovës organizojnë hapjen e ekspozitës vjetore të anëtarëve të Asociacionit të artistëve vizual të Kosovës. (Galeria e Artëve të Kosovës, ora 19:00)