20 Shtator 2020

Internet, fibra POF për një linjë më të shpejt

Bolonjë, 19 mars - Internet i shpejt, më çmim të ulët dhe me një fibër optike plastike që vjen direkt në kompjuterin e shtëpisë.

Quhet POF (Plastical optical fiber) dhe është rezultat i një testi të kryer nga Universitetit i Bolonjës dhe një universitet holandez.

Me një fill të gjatë 50 metra, bëjnë të ditur kërkuesit italianë, “mund të navigohet online me një shpejtësi 53 herë më të shpejt se ajo aktuale.

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 Shtator 2020

- Forumi Ballkanik në emër të Platformës së Shoqërisë Civile për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut mban konferencë për shtyp në të cilën publikon raportin hulumtues, që është një vështrim mbi progresin e bërë nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor drejt zbatimit të zotimeve të tyre që nga Samiti i Ballkanit Perëndimor në Londër (2018) dhe Poznań (2019), të zhvilluara në kuadër të Procesit të Berlinit të nisur në vitin 2014. (Zyret e Forumit Ballkanik Rr. Tirana, C4/2 LAM B-N2 11-1, banesat e bardha të Prime Group, afër Euro Printy, ora 13:00)
 
- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)