18 Janar 2020

India ndërprenë disa shërbime të Google dhe Skype

New Delhi, 2 shtator - India stopoi disa shërbime të kompanive të mëdha komunikuese, duke përfshirë edhe Google dhe Skype, ndërsa fitoi edhe qasje të pjesërishme deri te informatat e Blekberi.

Ministri i Punëve të Brendshme i Indisë publikoi se janë dërguar lajmërime deri te zyrat e Google dhe Skype, me të cilat shteti kërkon nga kompanitë që t’i transferojë serverët në territorin e vendit dhe t’u lejojë shërbimeve indiane ta ndjekin qarkullimin e informatave.

Hapi i këtillë i Indisë është bërë për shkaqe sigurie, meqë derdhja e informatave mund të përdoret prej kryengritësve për qëllime terroriste apo tregti me materiale pornografike.

Këto aktivitete të Qeverisë, megjithatë, mund të reflektohet negativisht në tregun për teknologji celulare.

Krahas kësaj, me kufizimet e Blekberit, India jep kushte më të mira për konkurrentët e kompanisë kanadeze Apple dhe Nokia. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2020 - Federata e Futbollit e Kosovës do të fillojë projektit zhvillimor “Elite Youth Development Programme U15”, i cili do të realizohet në të gjitha regjionet. (Fusha e mbuluar “Prince” në lagjen Arbëri në Prishtinë, ora 9:00)

- Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj merr pjesë në Akademinë Solemne “Faleminderit Shqipëri”. (Qendra “BogdaniPolis”, Katedralja “Shën Nënë Tereza”, ora 10:00)

- Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, do të marrë pjesë në Akademinë Solemne “Faleminderit Shqipëri”.  (Qendra “Bogdanpolis” në Prishtinë, ora 10:00)

- Teatri i Qytetit të Prishtinës 'Dodona' shfaq premierën për fëmijë “Fjalët magjike” nga Alba Loxha e në regji të Shkurtë Aliut e cila trajton nevojën e përdorimit të fjalëve magjike: “më fal”, “të lutem”, “faleminderit” etj., nga fëmijët. (Teatri Dodona, ora 12:00)