25 Tetor 2020

Google lëshon Web index "Caffeine"

SHBA, 12 qershor - Google po bëhet më i shpejtë dhe i plotë me një sistem të ri të quajtur Web Indexing “Kafeina.”

Carrie Grimes, një inxhiniere e software Google, tha se kërkimi gjigand i internetit kishte përfunduar se sistemi “siguron 50% rezultate të reja për kërkime në Web” dhe “mbledhja më e madhe e përmbajtjes së Web që ne kemi ofruar.”

“Pavarësisht nëse kjo është një histori e lajmeve, një blog ose një forum, ju tani mund të gjeni lidhje për përmbajtje relevante shumë më shpejt pas publikimit se sa që ishte e mundur më parë,” tha Grimes në një blog post.

Ajo tha se Google ka ndërtuar ‘Caffeine’ për të “vazhduar me evoluimin e Web-it dhe për të përmbushur pritjet në rritje të përdoruesëve.”

“Kërkuesit donin të gjenin përmbajtjen e fundit të përshtatshme dhe botuesit të presin dhe të gjejnë çastin ta publikojnë,” tha Grimes.

“Për të rifreskuar një shtresë të indeksit të vjetër, ne do të analizojmë tërë Web-in, që do të thotë se ishte një vonesë e konsiderueshme në mes ku kemi gjetur një faqe dhe e bëmë atë në dispozicion për ju,” tha Grimes.

“Me Caffeine, ne kemi analizuar Web-in në pjesë të vogla dhe përditësimin e indeksit tonë të kërkimit në mënyrë të vazhdueshme, globalisht,” – tha ajo. “Ne gjejmë faqe të reja, ose informacion të ri në faqet ekzistuese, ne mund të shtojmë këto direkt në indeks.”
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Tetor 2020

- Nën organizimin e Federatës së Futbollit të Kosovës mbahet dita e dytë e fazës finale të projektit “Elite Youth Development U15”. (Fusha “Top Football” në Mazgit, ora 9:00)

- Federata e pingpongut të Kosovës vazhdon kampionatin Individual për veteran për vitin 2020. (Shkollën fillore Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- OJQ Sport4all organizon turneun e streetballit "Prishtina Streetball 2020". (Amfiteatri i Pishines se Germise,  ora 12:00)  

- Partia Demokratike e Kosovës dega në Prishtinë mban konferencë për medie. (Dega e PDK-së në Prishtinë afër restaurant Tiffany në Prishtinë, ora 13:00)