27 Shkurt 2021

Franca gjobit kompaninë Google me mbi 1 milion euro

Paris, 15 shkurt - Franca gjobiti kompaninë Google me mbi 1 milion euro me arsyetimin se renditja e saj për hotelet në vend çorientoi konsumatorët.

Autoriteti i Konkurrencës së Padrejtë dhe Mbrojtja e Konsumatorit (DGCCRF) pranë Ministrisë së Ekonomisë deklaroi se kanë kontrolluar informacionet e dhëna nga Google në lidhje me 7.500 hotele në vitin 2019 dhe 2020 në vend.

Të dhënat u kontrolluan pas ankesave të hoteleve.

Në deklaratën e cila thuhet se Google ka mashtruar konsumatorët në renditjen e yjeve të hoteleve në vend, thuhet se Google Ireland dhe Google France e korrigjuan këtë situatë.

Gjithashtu në deklaratë thuhet se pas miratimit të Prokurorit të Parisit, Google Ireland dhe Google France u gjobitën me 1,1 milionë euro dhe përfaqësuesit e Google ranë dakord të paguanin këtë gjobë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Shkurt 2021

 - Federata e pingpongut të Kosovës do të organizojë Kampionatin Individual të Kosovës “Adem Jashari”për Seniorë. (Shkolla fillore Tefik Çanga në Ferizaj, ora 10:00)

- Klubi i Pingpongut “Priping”, nënshkruan kontratë me pingpongistin anglez Chris Doran. (Salla e Pingpongut në Pallatin e Rinisë dhe Sportit, ora 14:00)