03 Gusht 2020

Europa, më shumë satelitë për klimën

Bruksel, 18 qershor - Parlamenti Europian ka miratuar një dokument që parashikon një program europian vëzhgimi nga hapësira në Tokë, duke i ndezur dritën jeshile lëshimit të satelitëve.

Ata do furnizojnë me të dhëna të vlefshme rreth ndryshimit klimaterik, ndotjes globale dhe do garantojnë më shumë siguri në rast të katastrofave natyrore.

Në të njejtën kohë, satelitet do ndihmojnë qeveritë dhe politikat e bujqësore, energjitike, transportit dhe zhvillimit urbanistik. Deputetët miratuan një buxhet prej 107 milionë eurosh. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Gusht 2020 - Sindikata e Infermierëve, mamive dhe profesionistëve tjerë shëndetësor, mbajnë porotestë simbolike (Para objektit të Qeverisë, ora 10:00)

- Ministri i Punëve të Brendshme, Agim Veliu, sot do të vizitojë Inspektoratin Policor të Kosovës, ku do të pritet nga u.d Kryeshefi, Kushtrim Hodaj. (Ambientet e IPK-së në Hajvali.  ora 10:00)

- Pronarët e pishinave do ta mbajnë një protestë në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë, për t’i shprehur pakënaqësitë për mbylljen e pishinave nga ana e Qeverisë. (Sheshi “Skëndërbeu”, ora 14:00)