19 Shtator 2020

Domen-adresat më të shtrenjta

SHBA, 27 mars - Më shumë se gjysmë dekade, domen-adresa “business.com” ka mbretëruar si më e shtrenjta në botë, pas shitjes në vitin 1999 për 7,5 milionë dollarë.

Domeni mbeti në majën e kësaj liste deri në vitin 2006 kur themeluesi i “match.com”, Geri Kremen, vendosi të futet në tregun e industrisë zbavitëse për të ritur dhe e shiti “sex.com” për 14 milionë dollarë.

Edhe pse tani konsiderohet se tregu i domen-adresave është i fortë, megjithatë çdo vit shkëmbehen me dhjetëra milionë dollarë nga shitja e domen-emrave.

Rekordi për domen-adresën të shitur më shtrenjtë ka ndodhur nga fundi i vitit 2009, kur firma për internet-marketing “Kuinstrit” e bleu “Insure.com” për 16 milionë dollarë.

Shitje të tjera enorme në vitin 2009 kanë ndodhur për “toys.com”, “candy.com” e të tjera. Jua prezantojmë listën e top dhjetë domen-adresave të shitura më shtrenjtë nga të tjerat.

1. Insure.com – 16 milionë dollarë në vitin 2009
2. Sex.com – 14 milionë dollarë në vitin 2006
3. Fund.com – 9,99 milionë dollarë në vitin 2008
4. Porn.com – 9,5 milionë dollarë në vitin 2007
5. Business.com – 7,5 milionë dollarë në vitin 1999
6. Diamond.com – 7,5 milionë dollarë në vitin 2006
7. Beer.com – 7 milionë dollarë në vitin 2004
8. Israel.com – 5,88 milionë dollarë në vitin 2004
9. Casino.co – 5,5 milionë dollarë në vitin 2003
10. Toys.com – 5,1 milionë dollarë në vitin 2009

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Shtator 2020

- Për nder të 100 vjetorit të shpalljes së Tiranës Kryeqytet, “Muzeu Lëvizës”, Komuna e Prishtines bashkë me Muzeun e mirëpresim edhe nënkryetaren e Bashkisë së Tiranës, Anuela Ristani dhe drejtoreshën ekzekutive të Unioni i Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo hapin 'Muzeu Lëvizës'. (Sheshi 'Ibrahim Rugova', ora 10:00)

- Let’s Do It Kosova në kuadër të Lëvizjes Globale “Let’s Do It World” sjell përsëri në Kosovë “Ditën e Pastrimit të Botës 2020” ku do të fillojë me aktiviteti te pastrimin e qytetit nga mbeturinat. (Në afërsi të stadiumit “Fadil Vokrri”, lokacioni te parkingu i autobusëve, ora 11:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Muzeun e Kosovës. (Muzeu i Kosovës, ora 11:30)

- Let’s Do It Kosova vazhdon me aktivitetin e dytë qëndror për shënimin e “Ditës së Pastrimit të Botës 2020”. (Parku i Qytetit të Prishtinë, ora 13:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media në të cilën flasin Kryetari i LV-së, Albin Kurti dhe Sekretari për Marrëdhënie me Jashtë, Kreshnik Ahmeti. (Zyret e LV-së në Arbëri, ora 14:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Kopshtin me Bazë në Komunitet “Cicërimat”. (Kopshtin “Cicërimat”, ora 14:00)

- Udhëhqës të Komunës së Prishtinës bashkë me Unionin e Bashkive Shqiptare të Rajonit, Andriola Kambo zhvillojnë një vizitë në Parku Germia. (Parku Germia, ora 15:00)