03 Qershor 2020

Sporti universitar pjesë e diskutimit në Konferencën e Rektorëve

Mitrovicë, 16 korrik - Rektori i Universitetit “Isa Boletini” në Mitrovicë, Alush Musaj, mori pjesë në Konferencën e Rektorëve që u mbajt në Universitetin e Coimbras në Portugali, më 14 dhe 15 korrik 2018, organizuar nga Federata Evropiane e Sporteve Universitare.

Në këtë konferencë, ku ishin të pranishëm 40 përfaqësues të universiteteve të ndryshme evropiane, u diskutua për rëndësinë e organizimit të sportit universitar.

Në këtë konferencë, morën pjesë edhe përfaqësues të organizatave dhe insitucioneve të ndryshme të sporteve në Evropë. Së bashku me përfaqësuesit e universiteteve diskutuan,  për përvojat më të mira sa i përket organizimit të sportit universitar.

Konferecën e hapi presidenti i Asociacionit Evropian të Sporteve Universitare, Adam Roczek, i cili foli për rëndësinë në aspektin shëndetësor për studentët, që ka organizimi i lojrave sportive ndërmjet universiteteve. Sipas tij, sporti është një prej pjesëve esenciale të jetës shoqërore edhe në kontekstin akademik.

Rektori i Universitetit “Isa Boletini” në Mitrovicë, Alush Musaj,  e vlerësoi se Konferenca e Rektorëve në Coimbra, ka qenë një rast i mirë për të ndarë përvojat më të mira sa i përket organizimit të sportit universitar.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Qershor 2020 - Mbahet mbledhja e Komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë ku raporton Drejtorit te AKI-së Kreshnik Gashi lidhur me gjendjen e sigurisë gjate periudhës se pandemisë dhe situatën aktuale. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00) 

- Kuvendi i Kosovës mban seancë për votimin  për votimin e Qeverisë. (Kuvendi i Kosovës, ora 11:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të vendos vazo dekorative gjelberuese në sheshin Bill Klinton. (Shshi Bill Klinton, ora 11:00)
  
- Komiteti Olimpik i Kosovës nënshkruan kontratën për Bursën Olimpike Tokyo 2020 me mundësin, Egzon Shala. (Zyret e KOK-ut në Shtëpinë e Sportit, 13:00)