08 Korrik 2020

Federata e Bilardos dhe Federata e Muay Thai mbështetën me nga 20 mijë euro secila

Prishtinë, 5 qershor - Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, në kuadër të mbështetjes financiare për federatat e sportit ka nënshkruar sot memorandume bashkëpunimi edhe me dy federata sportive.

Memorandumet e sotme u nënshkruan me Federatën e Bilardos së Kosovës dhe me Federatën e Muay Thai të Kosovës, të cilat u mbështetën me vlerë financiare 20 mijë euro secila. Në bazë të këtyre memorandumeve, federatat janë të obliguara që këto mjete t’i shfrytëzojnë për realizimin e politikave të tyre programore.

Me këtë rast ministri Gashi tha se përkrahja financiare për këto federata sportive është në vazhdën e nënshkrimit të memorandumeve për përkrahjen financiare të federatave sportive të Kosovës.

“Ne si Ministri e Sportit jemi të përkushtuar që t’ju krijojmë lehtësira federatave sportive, në mënyrë që ato t’i realizojnë me suksese planet dhe objektivat e tyre për të sjellë rezultate në sportin kosovar”. tha ministri Gashi.

Ndërkaq, përfaqësuesit e këtyre federatave falënderuan ministrin Gashi për mbështetjen e vazhdueshme që u bëhet atyre si dhe sportit kosovar në përgjithësi.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 Korrik 2020

- Komisioni për Buxhet dhe Transfere shqyrton në parim Projektligjin  për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi Ndarjet Buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendi, salla C301, ora 10:00)

- Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit në mes të Ministrisë së Drejtësisë, Rrjetit të Grave të Kosovës, Shoqatës “Rrjeti i Shitësve me Pakicë”, i cili qëllim kryesor ka krijimin e lehtësirave në punësim, të personave të strehuar në strehimoret e dhunës në familje dhe të mbijetuarat/it e dhunës seksuale gjatë luftës. (Hapësirat e Ministrisë së Drejtësisë, kati i 9-të, salla 914, ora 11:00)

- Komuna mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Çifllak, Polluzhë dhe Dobidol për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023. (Objekti i Shkollës Fillore të Mesme të Ulët ”Rilindja”në fshatin Çifllak, ora 19:00)

- Komuna mban dëgjim publik me banorët të fshatrave Kramovik, Guri i Kuq dhe Mrasor për përgatitjen e buxhetit për vitin 2021 dhe kornizës afatmesme 2021-2023. (Objekti i Shkollës  Fillore të Mesme të Ulët “Mustafë Ibishi” në fshatin Kramovik, ora 20:00)