01 Qershor 2020

Dragashi me palestër 1,6 milion euro

Dragash, 21 shtator -  Dragashi do të bëhet me palestër të re sportive. Sot është vënë gurthemeli për këtë projekt të infrastrukturës fizike sportive, në të cilin Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit investon 1,6 milion euro.

Në ceremoninë e vënies së gurëthemelit mori pjesë Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi së bashku me Kryetarin e Komunës së Dragashit, Shaban Shabani.

Me këtë rast, ministri Gashi është shprehur se Komunën më jugore të Kosovës nuk e kemi lënë anash ngase kjo trevë ka sportistë të talentuar dhe që ka një traditë në sport.

“Ka qenë një zotim i yni që qytetarët dhe sportistët e Dragashit t’i bëjmë më infrastrukturë moderne dhe jam shumë i lumtur që po e jetësojmë një projekt shumë kapital”, ka thënë ministri Gashi.

“Ky projekt që po e fillojmë sot është një prej palestrave më moderne që po ndërtojmë së fundmi në krejt Kosovën. Ka një kosto prej 1.6 milionë euro. Kemi mjete financiare të planifikuara deri në përfundimin e këtij projekti”, u shpreh ministri, duke premtuar se në bashkëpunim edhe me Komunën e Dragashit, projekti do të përfundohet në afat rekord në mënyrë që qytetarët e Dragashit të zhvillojnë aktivitetet e tyre.

Ndërsa kryetari i Dragashit, Shaban Shabani, ka falënderuar ministrin Kujtim Gashi për realizimin e këtij projekti. Ai ka thënë se ky qytet ka pasur nevojë për realizimin e këtij projekti dhe do të shfrytëzohet që të rinjtë dhe sportdashësit t’i zhvillojnë garat e tyre në këtë objekt.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Qershor 2020

- Për nder të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve 1 qershorit, kompania ndërtimore “Qami Construction” do të dhurojë gjak në Qendrën e Transfuzionit të gjakut dhe bën shpërndarjen e dhuratave për fëmijët të cilat janë të shtrirë në Klinikën e Pediatrisë. (Qendra e Transfuzionit të gjakut në QKUK, ora 9:00)

- Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve, KOMF organizon konferencën për media për publikimin e Raportit të Monitorimit “Komuna Ime, e Drejta Ime Sociale”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Në kuadër të Javës së Gjelbër, Komuna e Prishtinës do të organizojë mbjelljen e drunjëve. (Kampusi Universitar të Universitetit të Prishitnë, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike, shqyrton Raportin vjetor të Agjencisë Kosovare të Privatizimit – AKP për vitin 2019. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)
 
- Instituti për Zhvillimin e Politikave Sociale (IZHPS), me financimin nga FES, publikon hulumtimin “Qasja në mësimin online dhe kushtet e jetesës për familjet përfituese të Skemës së Asstencës Sociale gjatë Covid-19. (Hotel Sirius, ora 11:45)

- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale dhe Hulumtime prezanton hulumtimit “A po ndryshon koncepti i atësisë në Kosovë?”. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlUfSJPvTqynWzbxg2lXiq2Csq7vFeKnBg_kVgfvyHCkfpkQ/viewform,  ora  16:00)