23 Shkurt 2020

Çiklistët shprehin pakënaqësinë për kushtet dhe sigurinë në trafik

Prishtinë, 27 dhjetor - Grupi i çiklistëve nga Prishtina do të organizojnë një aktivitet simbolik para objektit të komunës së Prishtinës për të shprehur pakënaqësinë për kushtet dhe sigurinë e çiklistëve në trafik.

Çiklistët gjithashtu janë të shqetësuar për nivelin e lartë të ndotjes së ajrit, e cila një ndër shkaqet e ndotjes konsiderohet dominimi i mjeteve motorike në trafik.

Prandaj gjatë këtij aktiviteti do të kërkohet nga institucionet shtetërore të punojnë më seriozisht drejt përmirësimit të infrastrukturës për çiklistë, të promovojnë mënyrat e qëndrueshme të mobilitetit dhe të prioritizojnë çiklistët dhe këmbësorët,me synim që të kemi një mjedis më të jetueshëm në aspektin mjedisor, social dhe ekonomik.

Tubim i çiklistëve pranë objektit të komunës do të jetë paqësor në të cilin çiklistët do të vendosin bicikletat dhe helmetat në tokë dhe do të qëndrojnë në heshje për ca kohë.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 shkurt 2020 - Partia Demokratike e Kosovës, mban Konferencë për media. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 11:00)

- Mbahet marshi i çiklistëve kundër ndotjes së ajrit në Prishtinë. (Pikë nisja nga Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës, Fushë Kosovë, në hyrje të Prishtinës, ora 12:00)

- Komuna e Deçanit në bashkëpunim më OVL-UÇK-së në Deçan! bejnë zbulimin e pllakës së varrit të luftëtarit e komandantit Halim DervishTolaj nga Prejlepi i Deçanit. (Kompleksi i Varrezave të Dëshmoreve të Kombit në fshatin Prejlep, ora 12:00)