27 Maj 2020

Ardian Gjini mashtroj gjakovarët për stadiumin e ri të qytetit

Gjakovë, 22 tetor - Alternativa në Gjakovë me shqetësim të thelllë ka përcjellur në vazhdimësi situatën e krijuar në KF Vëllaznimi në Gjakovë, pas ardhjes në qeverisje të Aleancës dhe partnerëve tjerë të koalicionit në Gjakovë.

Premtimet për klubin dhe futbollin në Gjakovë që I  trumbetonte para mediave kryetari Ardian Gjini, së pari me prezantimin pompoz të kryetarit të klubit Agim Cana, pastaj projektin e stadiumit të ri, fushën sintetike në Shkugëz dhe formimin e akademisë së futbollit për talentet e rinjë, morën fund menjëherë pas zgjedhjeve të 6 tetorit, kur edhe kryetari i Komunës së Gjakovës filloj publikisht të jap intervista vajtuese kinse për mashtrimet e bashkëpuntorëve të tij të deri djeshëm.

Alternativa dënon ridestinimin e buxhetit për renovimin  e stadiumit të Vëllaznimit dhe fushave të tenisit në Gjakovë, për ndërtimin e bazenit në Leposaviq, kërkesë kjo e  ish ministrit Kujtim Gashi, por gjithashtu dënon edhe mashtrimet e vazhdueshme të kryetarit Ardian Gjini që ju bëri KF Vëllaznimit, tifozëve dhe gjithë qytetarëve të Komunës së Gjakovës në momentin që renovimin e stadiumit e promovoi si ndërtim të stadiumit të ri.

Si pasoj e këtyre mashtrimeve KF Vëllaznimi është para shuarjes, me një situate tejet të renduar që nuk mbahet mend t’i ketë ndodhur  që nga themelimi i klubit.

Alternativa kërkon llogaridhënje për gjithë situatën si dhe transparencë të plotë te shpenzimi i subvencioneve të ndara nga Komuna e Gjakovës me vendim të Kuvendit Komunal, për vitet e qeverisjes Gjini, pasi që lirisht mund të dyshohet se të njejtat janë shpenzuar në mënyrën jo të mirëfillët duke u bazuar në vet situatën që ndodhet klubi sot.

Andaj duke u nisur nga të gjitha faktet e cituara më lartë, ftojmë publikisht kryetarin Ardian Gjini që të përgjigjet në pyetjet dhe dilemat që tifozët, sportdashësit dhe qytetarët me të drejtë i ngrisin pas situatës së fundit të klubit të zemrës së gjakovarëve Vëllaznimi.

Si u menaxhua klubi dhe pse dha dorëheqje ish kryetari Agim Cana?

Pse kryetari u thirr në projektin e stadiumit të ri, kurse memorandumin që e ka nënshkruar me minsitrin Kujtim Gashi ishte memorandum me buxhet vetëm për renovimin e stadiumit aktual?

Cfare roli luajti AAK-ja, qeverisja Haradinaj dhe zv ministrja e Kultures Burbuqe Bakija Deva, për parandalimin e ridestinimit të buxhetit të stadiumit dhe fushave të tenisit për bazenin në Leposaviq?

Cfarë ka ndodhur me akademin e futbollit dhe fushën sintetike të futbollit në Shkugës  gjithashtu të përuruar nga kryetari Ardian Gjini?

Si dhe cili është vizioni i qeverisjes lokale në Gjakovë për nxjerrjen nga kriza të klubit të Vëllaznimit?

Me këtë rast, ia rikujtojmë kryetarit Gjini se në fund të vitit 2013, KF Vëllaznimin e kishim gjetur pothuajse në gjendje të njejtë nga politizimi që ia kishte bërë klubit qeverisja e Aleancës gjatë viteve 2007-2013, por që  pavarësia politike në menaxhimin e klubit e ofruar nga qeverisja Kusari Lila, kishte ndikuar në stabilizimin e situatës financiare, transparencës së plotë të shpenzimit të mjeteve por edhe në përformancën më të mirë dhe rënditjes së KF Vëllaznimit në superligë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Maj 2020 - Komisioni për Buxhet dhe Transfere shqyrton kërkesën e Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për miratimin e taksave vjetore, shqyrton po ashtu Programin e Shpenzimeve të Radiotelevizionit të Kosovës, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 10:00 - pa prezencën e mediave)
 
- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton Raportin e Ministrisë së Shëndetësisë. (Ndërtesa e Kuvendit, N 302, ora 10:00 - pa prezencën e mediave)

- Komisioni për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media shqyrton Raportin vjetor të Komisionit të Pavarur për Media. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00 - pa prezencën e mediave)

- Disa Organizata Jo Qeveritare dorezojn  Peticionin - 'Mos na helmoni!' - kundër deponisë së hirit të Korporatës Energjetike të Kosovës. (Tek Ministria e Infrastrukturës dhe Ambientit, ora 13:00)

- Komuna e  Rahovecit, organizon debat publik me qytetarët për Taksa Komunale. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal, Rahovec, ora 13:30)

- Me hapjen e një përkujtimore të dedikuar viktimave të vetëvrasjes përmbyllet kampanja 'Linja e Jetës'. (Mbrapa Rektoratit në kampusin e Universitetit të Prishtinës, ora 16:00)