22 Korrik 2019

UNDP mbështetë Gjykatën Themelore në Mitrovicë

Prishtinë, 24 prill - Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) do të nënshkruajë një marrëveshje për të mbështetur Gjykatën Themelore të Mitrovicës.

Iniciativa, e cila është pjesë e projektit të UNDP-së Sundimi i Ligjit dhe Qasja në Drejtësi, që financohet nga Ministria e Punëve të Jashtme e Mbretërisë Norvegjeze, synon të mbështesë Gjykatën Themelore të Mitrovicës për të siguruar që shkresat e lëndëve dhe seancat gjyqësore janë në dispozicion në gjuhën shqipe dhe serbe duke kontribuar kështu në zbatimin e ligjit për gjuhët zyrtare dhe në përmirësimin e qasjes me kohë të drejtësisë për të gjithë.

Kjo do të arrihet përmes ofrimit të 10 përkthyesve shqiptarë dhe serbë në mbështetje të gjykatës.

Përfaqësuesja e Përhershme UNDP-së, znj. Alessandra Roccasalvo dhe Zëvendëskryetari i gjykatës Ali Kutllovci do të nënshkruajnë marrëveshjen.

Kalendari

Ngjarjet e datës 22 korrik 2019

- Oda Ekonomike e Kosovësdo të mbajë kon ferencën e rradhës për media lidhur me informimin e qytetarëve, institucioneve dhe gjithë publikut për tema të rëndësishme që prekin komunitetin biznesor. (Objekti i Odës Ekonomike të Kosovës, ora 10:00)

- Federata e Çiklizmit të Kosovës mban konferencë për media për të informuar për garën ndërkombëtare te Rrethit të Kosovës në Çiklizëm e cila këtë vit është edhe garë poentuese sipas kritereve të UCI-t për çiklistët pjesëmarrës. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Prokuroria Themelore në Prizren, organizon konferencë për media lidhur me çështjen “Abi Çarshia”. (Prokuroria Themelore në Prizren, rruga William Walker pn., ora 11:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion dhe Ndërmarrësi mblidhet për tëe diskutuar lidhur me situatën e krijuar pas Vendimit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 13:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në shënimin e ditëlindjes dhe inicimit të ndërtimit të bustit për Senatorin Bob Dole. (Rruga “Bob Dole”, Lagjja Dardania, Prishtinë, ora 14:00)
 
- Me rastin e gjobes së shqiptuar ndaj qytetarës së Prishtinës Aida Gashi për të qeshurat e saj, grupi 'Të Qeshim së Bashku' organizon një protest qesharake, me moto 'të qeshim me zë të lart, Prishtina ka nevoje për të qeshurat tona'. (Sheshi Zahir Pajaziti, ora 23:30)