05 Gusht 2020

Prokuroritë themelore kanë ngritur 83 aktakuza kundër 111 personave

Prishtinë, 14 korrik - Prokurori i Shtetit njofton opinionin se gjatë24 orëve të fundit nga prokuroritë themelore janë ngritur tetëdhjet e tre (83) aktakuza kundër njëqind e njëmbëdhjetë (111) personave, për vepra të ndryshme penale.

Po ashtu, gjatë24 orëve të fundit janëndaluar për 48 orë katërmbëdhjetë (14) persona, si dhe janëbërëkatër (4) kërkesa për caktimin e paraburgimit të pesë (5) personave, të dyshuar për vepra të ndryshme penale.

Gjithashtu, Prokurori i Shtetit ka bërë një (1) kërkesë për sekuestrimin e një traktori “SAME”, rimorkion e traktorit dhe 22 copë dru teknik breu, të gjatësisë nga 6 metra, të trashësisë me diametër 24-40 cm pa damkosura dhe pa leje transporti, në sasi prej 5.61 m³.

Prokuroria  Themelore  në  Prishtinë, gjatë  24  orëve  të  fundit,  me  urdhër  të  prokurorit  kujdestar,  janë  ndaluar  pesë  (5) persona të dyshuar, po ashtu, kjo prokurori ka paraqitur tri (3) kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit për katër (4) persona të dyshuar.

Prokuroria Themelore në Prizren, gjatë 24 orëve tëfundit, ka ndaluar një (1) person të dyshuar për veprën penale “Dhuna në familje”. 

Ndërsa, nga kjo Prokurori janë ngritur tetëmbëdhjetë (18) aktakuza kundër nëntëmbëdhjetë (19) personave për vepra të ndryshme penale të parapara në Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Prokuroria Themelore e Pejës, gjatë 24 orëve të fundit ka ndaluar një (1) person, si dhe ka bërë një (1) kërkesë caktimin e masës së paraburgimit ndaj një (1) të pandehuri.

Gjithashtu, kjo prokurori ka bërë një (1) kërkesë për sekuestrimin e një traktori “SAME”, rimorkion e traktorit dhe 22 copë dru teknik breu, të gjatësisë nga 6 metra, të trashësisë me diametër 24-40 cm pa damkosura dhe pa leje transporti,në sasi prej 5.61 m³. 

Gjatë ditës së hënë, kjo prokurori ka ngritur tetë (8) aktakuza kundër shtatëmbëdhjetë (17) personave për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Gjakovë,gjatë 24 orëve të fundit, ka ndaluar pesë (5) persona në kohëzgjatje prej 48 orësh për kryerjen veprave të ndryshme penale, si dhe janë ngritur dy (2) aktakuza kundër dy (2) personave.

Prokuroria Themelore në Mitrovicë,gjatë 24 orëve të fundit ka ngritur njëzetegjashtë (26) aktakuza kundër njëzetegjashtë (26) personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Ferizaj, gjatë 24 orëve të fundit, ka ndaluar dy (2) persona të dyshuar në dy raste të ndara dhe ka ngritur njëzetenëntë (29) aktakuza kundër dyzeteshtatë (47) personave për vepra të ndryshme penale

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 Gusht 2020

- Oda Ekonomike e Kosovës, Ministria e Drejtësisë dhe USAID-Programi për Drejtësi Komerciale do të mbajë forum virtual me temë 'Ekonomia gjatë pandemisë COVID-19. Si do të ndihmojë Gjykata Komerciale?'. (Objekti i Odës Ekonomike të Kosovës, ora 10:00)

- Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit voton raportin vjetor të Akademisë së Drejtësisë, Agjencisë Kundër Korrupsionit dhe Komisionit Qendror të Zgjedhjeve si dhe diskuton lidhur me Raportin e Punës së Këshillit Gjyqësor dhe të Këshillit Prokurial të Kosovës. (Salla e seancave plenare, ora 10:00)

- Grupi i Aktorëve të Prishtinës mban konferencën për media e cila organizohet me rastin e adresimit të kërkesës se aktoreve në Drejtorinë e Kulturës në Komunën  e Prishtinës, për krijimin e trupës artistike të Teatrit të qytetit në Prishtinë. (Para Komunes te Prishtines, ora 10:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë miraton planin e punës së Komisionit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, do t’i vizitojë punimet në hekurudhën e Kosovës, linjën 10, në stacionin hekurudhor në Miradi. (Miradi, ora 10:30 - Nisja për media nga parkingu i Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)