24 Mars 2019

MPB dhe komuna e Obiliqit nënshkruan memorandum të bashkëpunimit

Prishtinë, 8 gusht - Ministria e Punëve të Brendshme dhe Komuna e Obiliqit nënshkruan sot Memorandum Bashkëpunimi. Memorandumi u nënshkrua nga ministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme, Bejtush Gashi dhe kryetari i Komunës së Obiliqit, Xhafer Gashi.

Qëllimi i memorandumit të bashkëpunimit është lejimi i shfrytëzimit të hapësirës së paraparë në ndërtesën  e MPB-së/ARC-së, që është në territorin e komunës së Obiliqit, për Zyrat e Gjendjes Civile.

Në bazë të këtij memorandumi, krahas shërbimeve për aplikim për lëshimin e letërnjoftimeve, pasaportave, patentë shoferëve dhe regjistrimit të automjeteve, kjo hapësirë do të shfrytëzohet edhe nga Zyrat e Gjendjes Civile, të cilat e bëjnë regjistrimin e fakteve të lindjes martesës dhe vdekjes,  si dhe lëshimin e dokumenteve tjera të gjendjes civile të përcaktuara me legjislacionin përkatës në fuqi.

Pas nënshkrimit, ministri i MPB-së, z. Bejtush Gashi dhe kryetari i Obiliqit, z. Xhafer Gashi, theksuan se ky memorandum po bëhet me qëllim të ofrimit sa më të mirë të shërbimeve për qytetarët të cilët do të kenë mundësi që brenda një objekti t’i nxjerrin 

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 mars 2019

- Kryeministri Ramush Haradinaj në kuadër të manifestimit qendror “Epopeja e Dukagjinit”, bënë homazhe në Kompleksin Memorial në Gllogjan. (Gllogjan, ora 10:00)

- Në 20 vjetorin e rënies së atdhetarëve Prof. Latif Berisha dhe Agim Hajrizi, Kryesia e LDK-së bashkë me Kryetarin e Degës së LDK-së në Mitrovicë, Safet Kamberi dhe struktura të degës, bëjnë homazhe te varri i Prof. Latif Berisha. (Fshati Smrekonic, ora 11:00)

- Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, merr pjesë në manifestimin shtetëror “Epopeja e UÇK-së në Dukagjin”. (Gllogjan, ora 12:00)

- Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në tubimin qendror në përkujtim të Betejës së Gllogjanit dhe të gjithë dëshmorëve dhe të rënëve për liri. (Gllogjan, ora 12:00)