29 Janar 2020

Mhahet konferenca e parë e bashkëpunimit civil dhe ushtarak te KFOR-it

Prishtinë, 14 janar - Ekspertët e bashkëpunimit civil dhe ushtarak (CIMIC) u takuan në shtabin qendror të KFOR-it, Forcën Ndërkombëtare të udhëhequr nga NATO.

Qëllimi i konferencës, i organizuar dhe i drejtuar nga KFOR-i, ishte të lehtësojë dhe koordinojë marrëdhëniet midis Organizatave Ndërkombëtare, Organizatave Joqeveritare dhe KFOR-it, për të përmirësuar zhvillimin social dhe ekonomik të Kosovës.

Në fjalën e tij hyrëse Komandanti i KFOR-it, Gjeneral Major Michele RISI nënvizoi sesi “zhvillimi dhe siguria janë dy fytyrat e të njëjtës medalje.”

Përmes implementimit të projekteve të bashkëpunimit civilo-ushtarak, ndihmës dhe donacioneve, KFOR-i kontribuon në përpjekjen e përgjithshme ndërkombëtare që synon mbështetjen e institucioneve dhe komuniteteve të Kosovës, me fokus të veçantë në arsim dhe shëndetësi.

Në vitin 2019 KFOR-i dhe kombet që kontribuojnë me trupa ndanë një buxhet prej 370000 € në 140 nisma ndihmëse.

KFOR-i vazhdon të mbështesë zhvillimin e një Kosove të qëndrueshme dhe paqësore, duke kryer misionin e saj për të siguruar një të ardhme më të mirë.

Për këtë arsye, përmes projekteve të CIMIC-ut dhe donacioneve, KFOR-i do të vazhdojë t’i dedikojë përpjekjet e tij në mbështetje të çdo iniciative që mund të përmirësojë të ardhmen e popullatës, në veçanti për brezin e ri.
 


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 janar 2020  - Bazuar në Rregulloren nr. 09/2019 për Procedurën dhe Kriteret e Zgjedhjes së Anëtarëve të  Këshillit Gjyqësor të Kosovës nga Gjyqësori, KGjK-ja ka caktuar votimin e zgjedhjes së një gjyqtari/e të nominuar nga radhët e Gjykatës së Apelit për Anëtar/e të Këshillit Gjyqësor të Kosovës. (Pallati i Drejtësisë, Gjykata e Apelit, objekti B, salla Nr.124, ora 9:00)

- Organizata Joqeveritare “Ngritja e Zërit” dorëzon shtatë lëndë në Gjykatën Kushtetuese rreth vlerësimit të kushtetutshmërisë se aktit juridik të Gjykatës Supreme me rastin e refuzimit të padive për kompensimin e dëmeve të luftës. (Gjykata Kushtetuese, ora 9:00)

- Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë organizon prezantimin e raportit hulumtues "Përmbledhje e qasjes së Kosovës në deradikalizimin dhe ri-integrimin e qytetarëve të kthyer nga zonat e luftës në Siri dhe Irak". (Qendra e Konferenca "Orion", ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e 25 e Kuvendit të Komunës së Istogut. (Salla e Kuvndit të Komunës së Mitrovicës, ora 10:00)

- Komuna e Klinës bën homazhe në nderim të dëshmorëve Vesel S. Avdyli, Ilir R. Merturi dhe Naim XH. Gashi. (Varrezat e dëshmorëve të Kodra e Kuqe në Grabanicë të Klinës, ora 11:00)

- Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova dhe Ambasadorja e Kroacisë në Kosovë, Danijela Barišić, do të paraqesin prioritetet e Presidencës së Kroacisë të Këshillit të Bashkimit Evropian. (Menza Ramiz Sadiku, ora 12:00)

- Komuna e Klinës organizon manifestimin tradicional kulturor e përkujtimor, “Flaka e Janarit 2020” në nderim të dëshmorëve Vesel S. Avdyli, Ilir R. Merturi dhe Naim XH. Gashi. (Qendra e Kulturës "Jehona e Dukagjinit" në Klinë, ora 13:00)

- Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, viziton policin Artur Mrasori, i lënduar gjatë aksionit antidrogë në Zhur të Prizrenit. (Reparti i Kujdesit Intenziv, QKUK, ora 13:00)

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 14:00)

- Mbahet ceremonia e varrimit të zyrtarit policor, i rënë në kryerje të detyrës në aksionin e policisë në fshatin Zhur të Prizrenit. (Varrezat e fshatit Shkarashnik në Komunën e Malishevës, ora 15:00)