24 Shkurt 2019

KOMF adreson avancimin e ofrimit të shërbimeve cilësore sociale

Prishtinë, 16 nëntor - Koalicioni i Organizatave për Mbrojtjen e Fëmijëve (KOMF) në kuadër të projektit “Mbrojtja e të drejtave të fëmijëve në Kosovë” të financuar nga zyra e BE-së në Kosovë dhe bashkëfinancuar nga zyra e UNICEF-it në Kosovë organizon konferencën për avancimin e shërbimeve sociale.

Konferenca do të adresojë avancimin e ofrimit të shërbimeve cilësore sociale, duke përfshirë fuqizimin e një skeme të hapur të ofrimit të shërbimeve në mes të ofruesve publik dhe joqeveritar/privat, integrimin e shërbimeve sociale dhe familjare me shërbimet shëndetësore dhe arsimore, zhvillimin dhe fuqizimin e shërbimeve në familje dhe shërbimeve me bazë në komunitet, reformimin e formave të mbrojtjes, llogaridhënien dhe financimin e shërbimeve sociale.

Konkretisht, kjo tryezë do të adresojë rekomandimet për avancimin e shërbimeve sociale nga Indeksi për Mbrojtjen e Fëmijës 2.0 si dhe do synojë mobilizimin dhe mbështetjen e akterëve relevantë rreth përcaktimit të veprimeve drejt përmbushjes së tyre.

Pjesëmarrës në tryezë do të jenë përfaqësues të institucioneve relevante në nivel qendror dhe lokal, përfaqësues të agjencive ndërkombëtare, shoqërisë civile dhe media.

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 shkurt 2019 - Mbahet kampionati ekipor në pingpong Liga e Parë e Meshkujve. (Pallati i Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë, ora 10:00)

- Komuna e Deçanit në bashkëpunim më OVL të UÇK-së, organizojnë mbledhje komemorative, me rastin e ndarjes nga jeta të ish-luftëtarit Halim Tolaj. (Salla e Asamblesë Komunale në Deçan, ora 11:00)

- Lëvizja Vetëvendosje! mban konferencë për media për çështjen e Lumbardhit në të cilën flasin nënkryetarja Fatmire Kollçaku dhe anëtari i Kryesisë në Pejë Taulant Kelmendi. (Takimi me gazetarë bëhet tek hotel "Dukagjini", ora 12:00)

 - Mbahet ceremonia e varrimit të ish-luftëtarit Halim Tolaj. (Kompleksi i Varrezave të Dëshmorëve të Kombit në fshatin Prejlep, ora 13:00)