04 Dhjetor 2022

Gjinden dy vajzat e raportuara të zhdukura

Pejë, 1 tetor - Drejtoria Rajonale e PolicisÑ‘ PejÑ‘ ka njoftuar se në Stacionin Policor në Pejë janÑ‘ paraqitur familjarÑ‘t e viktimave, tÑ‘ cilÑ‘t deklarojnÑ‘ se vajzat e tyre janÑ‘ larguar nga shtÑ‘pitÑ‘ e tyre nÑ‘ fshatin Treboviq dhe fshatin Qyshk, komuna PejÑ‘ dhe sipas dÑ‘shmitarÑ‘ve ato nÑ‘ vazhdimÑ‘si kanÑ‘ shkuar nÑ‘ fakultet sÑ‘ bashku, por qÑ‘ nga ajo kohÑ‘ nuk janÑ‘ lajmëruar dhe nuk kanë qasje ne telefonat e tyre.

Njёsitet relevante nga Drejtoria Rajonale e Policisё nё Pejё, menjёherё kanё marrё masat e nevojshme pёr gjetjen e vajzave tё raportuara tё zhdukura.

GjatÑ‘ punÑ‘s intensive operativo-hetimore, sot pas njÑ‘ informacioni tÑ‘ pranuar Ñ‘shtÑ‘ lokalizuar vendndodhja e viktimave, tÑ‘ njëjtat janÑ‘ sjellur nÑ‘ Stacionin Policor nÑ‘ PejÑ‘, nga njÑ‘ qytetar tÑ‘ cilin e kanÑ‘ ndaluar nÑ‘ rrugÑ‘.

Viktimat deklarojnÑ‘ se janÑ‘ nÑ‘ gjendje tÑ‘ mirÑ‘ shëndetÑ‘sore, dhe nuk kanÑ‘ pasur ndonjÑ‘ keqtrajtim, gjithashtu tÑ‘ njëjtat janÑ‘ kontrolluar nga mjeku kujdestar, ato deklarojnÑ‘ se nga shtÑ‘pitÑ‘ janÑ‘ larguar me dëshirën e tyre dhe deri me sot kanÑ‘ qÑ‘ndruar nÑ‘ njÑ‘ shtÑ‘pi tÑ‘ pabanuar nÑ‘ fshatin Qungur- PejÑ‘.

Lidhur me rastin ёshtё njoftuar Prokurori i shtetit, gjithashtu edhe zyrtari pёr punё sociale.

Pas intervistimit tÑ‘ viktimave nga hetuesit e Sektorit Rajonal pÑ‘r Hetime DRP –PejÑ‘, tÑ‘ njëjtat deklarojnÑ‘ se nuk dÑ‘shirojnÑ‘ tÑ‘ kthehen nÑ‘ shtÑ‘pitÑ‘ e tyre dhe nÑ‘ bashkëpunim me zyrtarin pÑ‘r punÑ‘ sociale dy vajzat janÑ‘ sistemuar nÑ‘ shtÑ‘pinÑ‘ e sigurt. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, së bashku me Ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati dhe Ministrin e Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, prezantojnë buxhetin për vitin 2023 para qytetarëve të Komunës së Gjakovës. (Shkolla e Muzikës “Prenk Jakova”, Gjakovë, ora 15:00)