23 Janar 2021

Gjatë 24 orëve të fundit janë ngritur 22 aktakuza kundër 24 personave

Prishtinë, 13 Janar - Prokurori i Shtetit ju njofton se gjatë 24 orëve të fundit nga prokuroritë themelore janë ngritur njëzetedy aktakuza, kundër njëzetekatër personave, për vepra të ndryshme penale, ndërsa, me urdhër të prokurorit të shtetit janë ndaluar gjashtëmbëdhjetë persona të dyshuar dhe janë paraqitur shtatë kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit kundër dhjetë personave të dyshuar.

Prokuroria Themelore në Prishtinë, ka ndaluar pesë persona të dyshuar, ka paraqitur katër kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit për shtatë persona, si dhe ka ngritur tri aktakuza kundër tre personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Prizren, ka ndaluar për 48 orë një person të dyshuar dhe ka ngritur shtatë aktakuza kundër shtatë personave, për vepra të ndryshme penale, të parapara në Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Prokuroria Themelore në Gjilan, me urdhër të prokurorit, ka ndaluar një person për 48 orë, ka paraqitur tri kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit kundër tre personave të dyshuar dhe ka ngritur dy aktakuza kundër dy personave.

Prokuroria Themelore në Gjakovë, me urdhër të prokurorit kujdestar, ka ndaluar nëntë persona të dyshuar, në kohëzgjatje prej 48 orësh dhe ka ngritur dy aktakuza kundër dy  personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Mitrovicë, ka ngritur tri aktakuza kundër tre personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Ferizaj, ka ngritur pesë aktakuza kundër shtatë personave, për vepra të ndryshme penale.

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 Dhjetor 2020 - Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp. (Zyrët e sindikatës në objektin e ish Germisë, ora 11:00)

- Koalicioni i OJQ-ve “Demokracia në Veprim” organizon konferencën e parë për media, në të cilën do të shpaloset plani i DnV-së për misionin vëzhgues të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 14 shkurtit 2021. (Zyret e Institutit Demokratik të Kosovës, ora 11:00)   

- Shoqatës së transportit rrugor të udhëtarëve mban konferencë për media lidhur me pakënaqësitë e Shoqatës me mos përmbushjen e kërkesave të tyre nga ana e Qeverisë dhe mos përfshrirjen e tyre në pakon e rimëkëmbjes ekonomike. (Objekti i Odës Ekonomike të Kosovës, ora 11:00)  

- Federata e Karatesë e Kosovës, ndan çmimin “Karateisti më i Madh Mbarëshqiptar - Enver Idrizi”. (Swiss Diamond Hotel, ora 12:00)

- Mbahet Festivali i Dramës Shqipe “Talia e Flakës”. (Teatri i Qytetit në Gjilan, ora 16:30)