20 Nëntor 2019

FSK analizon ushtrimin fushor “Ujku 02/19” të mbajtur në komunën e Rahovecit

Rahovec, 9 korrik - Në sallën e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit sot FSK dhe akterët tjerë pjesëmarrës në ushtrimi fushor “Ujku 02/19” të mbajtur në komunën e Rahovecit kanë bërë analizën e mbarëvajtjes së këtij ushtrimi.

Nënkolonel Astrit Haliti komandant i Batalinit të dytë në Istog, u shpreh se qëllimi i mbajtëse së ushtrimit fushor “Ujku 02/19”, është arritur falë angazhimit të gjithë akterëve që kanë qenë të përfshirë në ushtrim.

Gjatë këtij ushtrimi është parë gatishmëria edhe e komunës së Rahovecit për të reaguar në situata emergjente dhe akterëve tjerë siç janë: Kryqi i Kuq, vullnetar të Qendrës Rinore “SHL-Kosova”, Zjarrfikësit dhe QKMF-ja.
 
Hasan Përboqi, drejtori i Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim tha se ushtrime sikur ky i mbajtur me 25,26,27 Qershor në komunën e Rahovecit janë të mirëseardhura pasi që edhe ne i testojmë përgatitjet tona që kemi në nivel të komunës.

Ka qenë motive shtesë që të përgatitemi për këtë ushtrim pasi që për herë të parë është mbajtur një ushtrim i tillë në komunën e Rahovecit dhe se mund të them se ja kemi dalë mirë por që ka vend edhe për përmirësim dhe shpresoj që në të ardhmen të mbajmë ushtrime të tjera fushore së bashku me ushtarët e FSK-së dhe aty ku kemi pasur ngecje ti përmirësojmë.

Gjatë gjithë kohës sa është mbajtur ushtrimi fushor akterët që kanë marrë pjesë kanë qenë FSK-ja, Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim, Njësia e zjarrfikëseve në Rahovec, Kryqi i Kuq, Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare dhe vullnetar të Qendrës Rinore “SHL-Kosova”.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 20 nëntor 2019

- Ambasada e Finlandës, UBT dhe UNDP organizojnë bashkërisht konferencën “Towards Small Scale Innovative Ecosystems in Kosovo”. (Kampusi Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, merr pjesë në konferencën “Small-Scale Innovative Ecosystems in Kosovo”, organizuar nga ambasada e Finlandës në Prishtinë në bashkëpunim me UBT. (Magjistralja Prishtinë - Lipjan, kampusi i UBT-së, ora 9:00)

- Me rastin e shënimit të 20 nëntorit - Ditës Ndërkombëtare të Konventës për të Drejtat e Fëmijëve, Komuna e Gjilanit organizon vizitë nga Asambleja e Fëmijëve në tri shkollat fillore: Selami Hallaqi, Thimi Mitko, Rexhep Elmazi për nder të Ditës Ndërkombëtare të Konventës për të Drejtat e Fëmijëve. (Objektete e shkollave, ora 10:00)

- Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve hap dyert për fëmijët, prindërit dhe të gjithë qytetarët që dëshirojnë të vizitojnë ambientet e KOMF për të biseduar bashkë për të drejtat e fëmijëve. (Zyret e KOMF, ora 10:00)

- Fillon punimet Kongresi i parë ndërkombëtarë për trajtimin e hershëm të infarktit të miokardit. (Hotel International Prishtina, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e rregullt e Komitetit për Politikë dhe Financa i Komunës së Mitrovicës. (Salla e mediave të Komunës së Mitrovicës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e gjashtë e rregullt e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi në komunën e Rahovecit. (Salla e Kuvendit Komunal në Rahovec, ora 10:00)

- Zyra e UNICEF-it në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë si dhe Shtëpinë e Evropës në Kosovë organizojn aktivitetin kryesor për shënimin e 30 vjetorit të Konventës për të Drejtat e Fëmijës. (Holli i Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, ora 11:00) 

- OQJ Integra organizon publikimin e raportit “Instituti i Vetizoluar - Vlerësim i Shoqërisë Civile për Institutin Albanologjik të Prishtinës”. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Fëmijët e çerdhës "Dardania" në Gjilan dhurojnë 120 pako dhurata për fëmijët me nevoja të veçanta. (Gjilan, ora 11:00) 

- Mbahen aktivitete argëtuese për fëmijët e zgjedhur nga Handikos, Asambleja e Fëmijëve, fëmijët nga komunitetet si dhe nga shkollat SHFMU, Gjilan mbështetur nga 'Albanica' dhe 'Kimi'. (Gjilan, ora 12:00)

- Komuna e Gjilanit organizon program nga Qendra e Vallëzimit Modern “Dancing House” Vallëzim Modern, Balet dhe Popullore. (Teatri i Qytetit, Gjilan ora 15:00)

- Qendra Multimedia shfaq "Pesë stinet e armikut te popullit" me regji të Blerta Nezirajt. (Teatri "Bekim Fehmiu" në Prizren, ora 20:00)