04 Dhjetor 2022

EULEX prezanton raportin për Monitorimin e Drejtësisë

Prishtinë, 24 nëntor - Misioni i Bashkimit Evropian për Sundim të Ligjit në Kosovë (EULEX) do ta prezantojë Raportin e tij të tretë publik për Monitorimin e Drejtësisë, i cili e përfshin periudhën prej muajit nëntor 2021 deri në shtator 2022.

Ky raport përfshin gjetje dhe rekomandime specifike për autoritetet kosovare lidhur me disa çështje sistematike dhe tematike, përfshirë anti-korrupsionin, ndjekjen penale të rasteve të terrorizmit, krimet kundër gazetarëve, krimet sipas të drejtës ndërkombëtare, dhunën në baza gjinore, si dhe drejtësinë për të mitur. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, së bashku me Ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati dhe Ministrin e Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, prezantojnë buxhetin për vitin 2023 para qytetarëve të Komunës së Gjakovës. (Shkolla e Muzikës “Prenk Jakova”, Gjakovë, ora 15:00)